Прем’єр подає приклад

    Прем’єр подає прикладЗАСІДАННЯ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ

    У День навколишнього середовища усі члени уряду долучаться до впорядкування зелених зон

    Не одне десятиліття кінець квітня асоціюється в нас із масовими суботниками. Колись вони проходили під пролетарськими гаслами безоплатної праці на благо кого завгодно, тільки не самої людини. Нині ж зі зміною політичної ситуації відбувається поступовий злам і у психології громадян.

    Замість примусу на перший план виходять ініціатива та особистий приклад вищого керівництва країни: 20 квітня у День довкілля згуртувати навколо доброї справи очищення нашого життєвого середовища якомога більше співгромадян. Як активний користувач найпопулярнішої соціальної мережі Прем’єр-міністр Микола Азаров особисто переконався, що ініціатива йде не лише згори, а й від самих людей: «Наперед дякую всім небайдужим, хто вийде прибирати і прикрашати нашу країну». Про підготовку до генерального постзимового прибирання країни йдеться вже не вперше, тож, виконуючи попереднє прем’єрське доручення, глави регіональних адміністрацій підготували у кожному місті як фронт майбутніх робіт, так і знаряддя праці для працівників державних організацій, установ та підприємств, для студентів і громадських активістів.

    Моральний стимул для підлеглих…

    «Я доручив усім членам уряду взяти особисту участь у заходах з благоустрою, що проводяться 20 квітня у рамках щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». Усі повинні відправитися в регіони, за якими закріплені, і попрацювати разом з людьми, — поставив завдання підлеглим Микола Азаров, оприлюднивши й власні плани на суботу: — Я особисто буду працювати в Києві».

    За його словами, було б дуже непогано, щоби всі керівники владних структур власним прикладом заохотили підлеглих, забезпечивши порядок не лише в кабінетах, а й, м’яко кажучи, на прилеглих до них територіях. Прем’єр навів чіткий план роботи колективу Мінекології, який працюватиме у столичному парку «Відрадний». 300 учасників акції планують навести лад на 16 гектарах і посадити близько двохсот дерев та кущів. Загальна ж кількість запланованих до посадки дерев сягатиме, за інформацією Миколи Азарова, близько 2 мільйонів.

    Він висловив щире бажання, щоб такий же конкретний план і обсяг робіт був у кожного міністерства, відомства, у кожного члена Кабінету Міністрів. І пообіцяв згодом на засіданні уряду підбити підсумки спільної роботи, чим ще більше посилив моральний стимул для підлеглих.

    Микола Азаров найближчої суботи не вперше братиме участь у заходах з нагоди Дня довкілля. Фото Укрінформу

    …і практичний для економіки

    Розповів глава уряду й про подальші кроки з реалізації програми активізації економіки. На цей час на розгляд Мінфіну та Мінекономрозвитку подано понад 800 найрізноманітніших проектів у провідних галузях від промисловості до сільського господарства, від будівництва до архітектури.

    Міністерству фінансів Прем’єр дав завдання так спланувати роботу з «акредитованими у програмі» банками, щоб ті прискорили розгляд відповідних проектів за профільними напрямками. Часу на це відводиться небагато — до кінця квітня. А вже у травні він вимагатиме ритмічного фінансування схвалених проектів і організації практичних робіт. Якщо конкретніше, то віце-прем’єрам і главам місцевих адміністрацій доручено оперативно приймати рішення і брати на себе відповідальність у тих випадках, коли ситуація потребуватиме координації дій кількох міністерств, відомств чи регіонів.

    Відтепер на кожному засіданні Кабміну розглядатимуться доповіді про хід виконання тих чи інших проектів. З темою наступного урядового зібрання Микола Азаров уже визначився: його буде присвячено програмі будівництва і ремонту автошляхів.

    Йтиметься про те, що конкретно будувати, капітально ремонтувати цього й наступного року, визначаться етапи роботи, вимоги до якості, розрахунок вартості дорожнього будівництва, створення матеріально-технічної бази, налагодження випуску вітчизняного бітуму тощо. Попередньо анонсував Прем’єр і рішення про реформування державного управління автодорогами, зокрема щодо розділення функцій проектування, будівництва й приймання їх в експлуатацію. Оголошено й про контроль доручень, наданих Мінфіну, Мінекономрозвитку та Мінінфраструктури щодо застосування механізмів державно-приватного партнерства і концесії при цьогорічному будівництві доріг.

    Загалом найближчими роками передбачено збудувати й реконструювати 2600 кілометрів міжнародних транспортних коридорів, капітально відремонтувати 1300 кілометрів і провести поточні середні ремонти 30 500 кілометрів доріг державного й місцевого значення. До всього, ще й завершити зведення автомобільного мосту в Запоріжжі. Ліквідувати слід також ризики у 253 місцях доріг, де трапляється найбільше аварій, і збудувати об’їзні шляхи навколо Дніпропетровська, Донецька, Сімферополя, Лубен, резюмував дорожню тему Микола Азаров.

    Готовність до звіту

    Саме її продемонстрував Микола Азаров перед запланованою на 19 квітня «Годиною запитань до уряду» у Верховній Раді.

    «Нам є що сказати народу України. Уряд до звіту завжди готовий. Протягом трьох років ми утримуємо макроекономічну стабільність. Утримуємо без допомоги кредитів Міжнародного валютного фонду. Забезпечуємо не таке значне, як хотілося б, але зростання економіки в умовах суцільної європейської рецесії. Три роки національна валюта стабільна, вкладів у банках ніхто не втрачає. У державах Євросоюзу соціальні стандарти реально скорочуються, а ми за цей же час, наприклад, тільки заробітну плату в бюджетній сфері підвищували 18 разів поспіль. А нещодавно уряд укотре ухвалив рішення про підвищення пенсій. Ми будуємо лікарні, школи, дитячі садки і житло — стільки, скільки не було збудовано за двадцять років до цього», — так лаконічно й змістовно Прем’єр охарактеризував діяльність очолюваного ним складу Кабінету Міністрів.

    ЩО РОЗГЛЯНУТО НА ЗАСIДАННI УРЯДУ

    ♦ Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» (проект Закону);

    ♦ Про внесення змін до статті 240 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин (проект Закону);

    ♦ Про присудження премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва (постанова Кабінету Міністрів);

    ♦ Про затвердження переліку пріоритетних галузей економіки, в яких стимулюється інвестиційна діяльність з метою створення нових робочих місць (постанова Кабінету Міністрів);

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про внесення змін до величини інвестиційної складової тарифу ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про внесення змін до величини інвестиційної складової тарифу ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" Відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ), Указу Президента України від 23.11.2011 № 1059 ( 1059/2011 ) "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики", розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.09.2004 № 648-р( 648-2004-р ) "Про заходи щодо реконструкції та модернізації теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей у період до 2020 року" (зі змінами, унесеними розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.06.2008 № 850-р), наказу Міністерства палива та енергетики України від 24.05.2006 № 183( z0701-06 ) "Про затвердження Порядку підготовки та фінансування проектів з метою реалізації плану реконструкції та модернізації теплових електростанцій", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.06.2006 за № 701/12575, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    Фінанси співають… псалми

    Відтепер туристи, які відвідують маленьку державу-місто, розміщену всередині території Рима, повинні сплачувати за сувеніри готівкою. Нині також неможливо замовити й оплатити через Інтернет вхідні ...

    Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету, Міністерство фінансів України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 липня 2012 р. за № 1287/21599 Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету

    Двойное убийство на Троещине: Кавказец зарезал киевлян, ставших на защиту девушки. ВИДЕО

    Нож в сердце за то , что пытались защитить девушку. В Киеве на Троещине вблизи бара во время драки смертельных ранений получили двое мужчин. Убийцу уже через несколько часов задержали правоохранители.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Огромное спасибо от кого зависит существование этого портала.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b