Понад 660 кілометрів закарпатських доріг потребують капітального ремонту

    Понад 660 кілометрів закарпатських доріг потребують капітального ремонтуТакі дані повідомив громадськості виконуючий обов’язки начальника відділу з організації дорожнього руху Управління ДАІ УМВС Закарпатської області підполковник міліції Олександр Ковальчук.

    Державтоінспекція, відповідно до своїх повноважень та чинного законодавства України, здійснює контроль за станом утримання вулично-дорожної мережі та роботою дорожньо-комунальних організацій по забезпеченню безпеки дорожнього руху. Як розповів підполковник Ковальчук, на сьогоднішній день направлено 43 приписи та 104 вимоги на усунення недоліків у сфері безпеки дорожнього руху, в тому числі й ліквідації ямковості на дорогах, встановлення відповідних дорожніх знаків тощо. За порушення чинного законодавства працівниками ДАІ складено 46 адміністративних протоколів, в тому числі на посадових осіб дорожніх організацій—14, комунальних організацій—9.

    За незадовільне утримання вулично-шляхової мережі та порушення чинного законодавства в сфері безпеки дорожнього руху на посадову особу складається адміністративний протокол, за яким передбачено штраф у розмірі до 1200 гривень. Якщо сталася дорожньо-транспортна пригода і працівники ДАІ виявили супутні дорожні умови, які їй сприяли, складається адміністративний протокол і направляється в суд для прийняття рішення щодо притягнення відповідної посадової особи до відповідальності.

    Як показує аналіз, 97% доріг області вкриті ямковістю проїзної частини. На сьогоднішній день ліквідовано всього три відсотки із цих недоліків. Загальна протяжність доріг в Закарпатській області складає 3347 кілометрів, з яких 661 км. на сьогоднішній день, потребує капітального ремонту. Асфальтне покриття не витримує різкого перепаду температур у зимовий період і нищиться, утворюються ями. Через що ускладнюється рух транспортних засобів, нерідко стаються аварії. Наразі в краї працівниками ДАІ зафіксовано чотири випадки, коли через незадовільний стан доріг ставалися ДТП: на автомобільній дорозі Київ-Чоп, об’їзній дорозі Ужгорода тощо. За цими фактами складено відповідні адміністративні протоколи на винних посадових осіб дорожніх і комунальних організацій. Направлено відповідну інформацію в органи прокуратури, облдержадміністрацію та органи місцевої влади про незадовільну роботу дорожньо-комунальних організацій щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

    Державтоінспекція області вже неодноразово зверталася до керівників дорожньо-комунальних організацій, органів місцевого самоврядування щодо прискорення та поліпшення роботи з ліквідації ямковості на дорогах. Це головна проблема, яку слід вирішити. Справедливими є нарікання учасників дорожнього руху, що дороги у вкрай незадовільному стані. Звісно, свою лепту в руйнування автодоріг внесла цьогорічна сувора зима та початок весни, коли були різкі перепади температур, дороги посипалися піском і сіллю, від чого руйнується асфальтове покриття. Сам ремонт проводився давно, навіть автодорога державного значення Київ-Чоп, яку капітально відремонтували в 2003-му, не витримує великого напливу транспорту (на деяких її ділянках за добу проходить сім-вісім тисяч одиниць транспортних засобів) й руйнується. Звісно, ремонт доріг вимагає великих капіталовкладень. Тому, проблему незадовільного стану доріг треба вирішувати в комплексі.

    Прес-служба Департаменту

    ДАІ МВС України

    (за інформацією СЗГ УМВС

    України в Закарпатській області)

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Щодо використання бюджетних коштів, Державна казначейська служба України

    Державна казначейська служба України розглянула лист <....> і в межах компетенції повідомляє. У процесі казначейського обслуговування державного та місцевих бюджетів органи Державної казначейської служби України керуються Бюджетним кодексом України( 2456-17 ), законом України про Державний бюджет України та іншими нормативно-правовими актами, що визначають бюджетний процес в Україні.

    Небезпека на вістрі голки?

    Чому в країні після вакцин, котрі повинні були пройти всі необхідні для реєстрації клінічні випробування, помирають діти? Чи можуть батьки бути абсолютно впевненими, що з їхньою дитиною після ...

    Угода з Shell може стати найбільшою інвестицією іноземної компанії в економіку України

    Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, який вчора від імені уряду підписав угоду з компанією Shell на видобуток сланцевого газу, заявив, що в рамках угоди Україна отримає ...

    Про погодження передачі будівлі у м. Красилові в державну власність, Кабінет Міністрів України

    Про погодження передачі будівлі у м. Красилові в державну власність Погодитися з пропозицією Міністерства юстиції та Красилівської міської ради (Хмельницька область) щодо передачі будівлі по вул. Театральній, 1, у м. Красилові в державну власність з віднесенням її до сфери управління зазначеного Міністерства.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Просто замечательный! Хорошенький сайтик! Классно! Всё доступно и просто. Благодарю за профессиональный сайт!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b