Гендерна нерівність з поправкою на біатлон

    Гендерна нерівність з поправкою на біатлон

    Третє загальнокомандне місце на чемпіонаті світу з біатлону в Чехії — заслуга Олени Підгрушної та її подруг

    За рік до зимових-Ігор-2014 у Сочі у вітчизняних уболівальників з’явився серйозний привід для оптимізму. З чемпіонату світу з біатлону, який проходив у Чехії, збірна України повернулася з п’ятьма медалями. У загальнокомандному заліку наші стріляючі лижники залишили далеко позаду визнаних лідерів у цьому виді спорту — Німеччину і Білорусь, Росію і Швецію. Попереду виявилися лише норвежці, які з вісьмома золотими нагородами встановили абсолютний рекорд світових першостей, а також французи, які вибороли одну золоту та чотири срібні медалі.

    Чи згадає Андрій Дериземля смак перемог? Фото з сайту biatlon.com

    Єдине, що змушує спеціалістів замислитися, — катастрофічне відставання чоловічої збірної від представниць прекрасної статі. Доки Олена Підгрушна та її подруги по команді підіймалися на п’єдестал пошани в п’яти номерах програми з одинадцяти, чоловіки жодного разу не потрапляли навіть у десятку найспритніших.

    Звичайно, найдосвідченішому нашому спортсменові 35-річному Андрієві Дериземлі важко було на рівних конкурувати з беззаперечними лідерами Емілем Свендсеном з Норвегії та французом Мартеном Фуркадом, які в очній дуелі розіграли між собою майже весь золотий запас у чоловічих гонках. Біда в тому, що вихованці тернопільської та сумської шкіл біатлону в жодному виді програми не зробили навіть спроби зазіхнути на участь бодай у квітковій церемонії, де вшановують шістку найкращих.

    На трасах мальовничого Нове Мєсто наш квартет нічим не вразив на старті. У спринтерській гонці Сергій Семенов, Артем Прима і Сергій Седнєв розташувалися поруч: на 39, 41 і 42 позиціях. Андрій Дериземля фінішував сімнадцятим. Із такими індивідуальними результатами навіть у нашому ударному виді — естафеті ми були далекими від подіуму: 9 місце. Те, що ці результати не випадкові, засвідчив і останній день змагань. Серед учасників мас-старту, де медалі розігрують 30 найсильніших, виявився лише один український учасник. Андрій Дериземля, який брав участь ще у зимових Олімпійських іграх-1998 в Нагано, на вогневих рубежах припустився чотирьох промахів і посів звичне для себе 20 місце.

    — Наші хлопці непоганий вигляд мали ходом, а ось стрільба була поганенька, — так прокоментував виступ чоловічої команди відомий у минулому біатлоніст української збірної В’ячеслав Деркач. — Найприкріше те, що, наприклад, у гонці переслідування Артем Прима і Сергій Семенов не закрили багато мішеней саме на стрільбі лежачи, де більшість учасників показали стовідсотковий результат.

    Погоджується з ветераном і президент Федерації біатлону країни.

    — Жіноча збірна напередодні головного старту передолімпійського сезону вийшла на пік форми, — вважає Володимир Бринзак. — Це втілилося у прекрасний результат, який востаннє ми бачили лише наприкінці минулого століття. Щодо Андрія Дериземлі та його друзів по команді мушу визнати: у світовому чоловічому біатлоні конкуренція набагато гостріша.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Щоб слово берегло пам’ять

    Цього року на її здобуття було висунуто майже 40 творчих робіт понад пятдесяти авторів із пятнадцяти областей та регіонів країни. У номінації За кращу публікацію у друкованих засобах масової ...

    Діти вчаться дбати про державу

    Понад 1200 юних вінничан із 250 загальноосвітніх закладів області, які взяли участь у Всеукраїнському конкурсі Податки очима дітей 2012, переконані, що сплачувати податки престижно. Це вони ...

    Украинская Служба финрасследований учтет лучший грузинский опыт, - В.Хоменко

    Опыт Грузии в создании финансовой полиции, а впоследствии - Следственной службы Минфина чрезвычайно полезен для нашего государства. Об этом заявил первый заместитель председателя Государственной ...

    Працівники ДАІ Київщини затримали авто, яким зловмисники заволоділи шахрайським шляхом

    29 травня, близько першої години ночі, до чергової частини УДАІ Київської області поступила інформація від колег з Черкащини про те, що на 202 км автодороги Київ-Одеса невідомі особи шахрайським ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет сайт - класс так много чего здесь любопытного и необходимого. Хочу пожелать вам держаться так же высоко и дальше и всего самого... наилучшего во всем.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b