Парк «швидких» треба оновлювати

    Парк «швидких» треба оновлювати

    Прем’єр вимагає щороку закуповувати тисячу одиниць автомобілів екстреної допомоги

    Розробити відповідні зміни до законодавства для посилення відповідальності для водіїв, які не надають перевагу в русі каретам швидкої допомоги, доручив Прем’єр-міністр Микола Азаров у ході понеділкового засідання уряду.

    Під час зібрання йшлося про стан реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу», зокрема про дотримання нормативів прибуття карет швидкої допомоги на виклик. Микола Азаров поставив вимогу жорстко карати тих, хто навмисне заважає руху таких спецмашин, грубо ігноруючи Правила дорожнього руху: «Треба підвищити відповідальність для тих, хто не поступається дорогою «швидкій». Можливо, аж до позбавлення водійських прав. Адже таке порушення, яке не дає можливості вчасно прибути медичній допомозі, може коштувати комусь життя».

    МВС отримало доручення розробити зміни до законодавства в частині посилення відповідальності для водіїв за ненадання переваги у русі спецавтомобілям, зокрема машинам швидкої допомоги. Новації мають стосуватися як карет швидкої допомоги, так і пожежних та аварійних машин, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

    Пальне й ліки є

    Як відомо, минулого тижня глава уряду доручив ретельно розібратися з усіма питаннями, які поки що гальмують реалізацію цього закону, та визначити конкретні заходи для поліпшення ситуації. Зокрема постало питання про оновлення парку автомобілів швидкої допомоги, яких загалом понад 5,6 тисячі. Однак деякі машини уже потребують капітального ремонту, а то й підлягають списанню.

    «Парк машин швидкої треба замінювати: тисячу автомобілів цього року, тисячу — наступного. Потрібно знайти ресурси, щоб рухатися такими темпами», — сказав Микола Азаров.

    Він наголосив на необхідності вивчити питання виготовлення таких автомобілів з обладнанням в Україні, аби закуповувати лише те, що не виготовляють вітчизняні підприємства. Ці кроки спрямовано на уникнення відмов у наданні екстреної медичної допомоги, яка має надаватися за будь-яким викликом.

    Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова запевнила, що фінансування виїздів бригад швидкої допомоги здійснюється в повному обсязі. Це стосується як необхідного набору медикаментів, так і пального для автомобілів.

    Але Микола Азаров таки доручив негайно перевіряти всі сигнали про вимагання коштів «на бензин» за виїзд швидкої, на медикаменти, а за результатами службового розслідування суворо карати винних. Вимагачів має бути безумовно звільнено.

    На виконання закону вже ухвалено 10 актів уряду, затверджено відповідні накази профільного міністерства, триває постійний моніторинг ситуації в регіонах, здійснено інспекційні виїзди в усі області.

    Грип не застане зненацька

    Микола Азаров доручив забезпечити наявність в аптечній мережі достатньої кількості лікарських засобів для лікування мігрені. Адже на його адресу продовжують надходити повідомлення, що досі ліків, які повернено у вільний продаж, нема в аптеках.

    17 січня набула чинності постанова Кабінету Міністрів №15 «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». Тобто лікарські засоби, що входять до складу ліків від мігрені, виключено зі списків особливо небезпечних психотропних та наркотичних речовин. Це дає змогу хворим без перешкод купувати їх в аптечних мережах та отримувати належне й своєчасне лікування.

    Водночас рішення уряду про забезпечення доступності ліків від мігрені, на жаль, не було повністю виконано. Ще є нарікання на їх брак в аптеках. «Ліки хворі повинні отримувати в достатній кількості», — наголосив Микола Азаров, давши доручення забезпечити наявність ліків від мігрені в аптечній мережі.

    Актуальним питанням сьогодення є контроль ситуації з грипом. Уряд запевняє, що і необхідних ліків, і вакцини цілком достатньо. Про стан готовності системи охорони здоров’я до можливих осінньо-зимових епідемічних спалахів захворюваності на грип та ГРВІ також звітувала Раїса Богатирьова, яка повідомила, що показники захворюваності не перевищують епідемічних порогів у жодному регіоні.

    За прогнозом ВООЗ та Національної академії медичних наук, в епідемічному сезоні 2012—2013 років в Україні прогнозується сумісна циркуляція трьох вірусів грипу. Всі очікувані штами ввійшли до складу актуальних сезонних вакцин проти грипу. В наявності п’ять типів препаратів вакцини у належній кількості. Має вистачити й протигрипозних лікарських засобів, яких накопичено понад 21 мільйон упаковок.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Щодо віднесення витрат на страхування експертних висновків до податкових витрат, Державна податкова служба України

    Щодо віднесення витрат на страхування експертних висновків до податкових витрат Державна податкова служба України розглянула лист <...> стосовно віднесення витрат страхування експертних висновків з питань промислової безпеки та охорони праці до складу витрат і повідомляє.

    Бандеру та Шухевича у ЗНО замінили на Щорса та П'ятакова

    Імена українських військовиків та політичних діячів Степана Бандери та Романа Шухевича Міністерство освіти вилучило з переліку осіб, про які треба знати, аби скласти цьогорічне незалежне оцінювання ...

    Про анулювання ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про анулювання ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку Відповідно до пункту 11 глави 4 Порядку зупинення дії та анулювання ліцензії на окремі види професійної діяльності на фондовому ринку ( z0976-06 ), затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку 23.06.2006 № 432 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.08.2006 за № 976/12850 (із змінами) (далі — Порядок), НАКАЗУЮ:

    Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності з ведення реєстрів власників іменних цінних паперів та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 1 жовтня 2012 р. за № 1665/21977 Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності з ведення реєстрів власників іменних цінних паперів та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет проект суперовый! работал на нем довольно чуть ли не по три раза на день. Этот интернет проект ожидает светлое будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б видеться с Вашими новыми работами чаще! Действуйте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b