У Гренландії зафіксували небувале досі танення криги

    У Гренландії зафіксували небувале досі танення кригиВчені заявляють про «безпрецедентне» танення криги на найбільшій за три десятиліття супутникових спостережень території.

    Танення зафіксували навіть на найвищій та найхолоднішій частині Гренландії.

    Територія танення криги лише за чотири дні з 40% крижаної поверхні зросла до 97%.

    І хоча танення криги влітку є нормальним явищем у Гренландії, швидкість та масштаб процесу цього року дивує науковців, які називає його «надзвичайним».

    НАСА каже, що крига тане на всій території Гренландії: від тонкого шару біля узбережжя до товстої трикілометрової криги в центрі.

    «Коли ми бачимо танення у місцях, де не бачили його раніше, принаймні, впродовж тривалого часу, це змушує нас сісти і замислитися, що ж відбувається», — каже головний науковець НАСА Валід Абдалаті.

    Він також додає, що оскільки танення криги у Гренландії відбувалося і раніше, поки що неможливо встановити, чи йдеться про звичне чи рідкісне явище. Не можна також поки що визначити, чи стало це наслідком людської діяльності.

    До нинішнього моменту, кажуть науковці, найінтенсивніше танення поверхні, складало 55%. А на найхолоднішому піці лід танув у 1889 році.

    Новина про танення Гренландії з'явилася лише за кілька днів після того, як супутники НАСА зафіксували масивний айсберг, вдвічі більший за нью-йоркський Мангеттен, який відколовся від Гренландії.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Угода з Shell може стати найбільшою інвестицією іноземної компанії в економіку України

    Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, який вчора від імені уряду підписав угоду з компанією Shell на видобуток сланцевого газу, заявив, що в рамках угоди Україна отримає ...

    В России на одно уголовное дело в отношении судьи приходится 20 дел в отношении адвокатов

    Рост числа уголовных дел по преступлениям коррупционной направленности отмечает по итогам 9 месяцев с. г. Следственный комитет РФ. По сообщению пресс-службы СКР, за первые три квартала года в ...

    Про призупинення дії розпорядження Національної служби посередництва і примирення від 12.04.2013 № 106-р, Національна служба посередництва і примирення

    Про призупинення дії розпорядження Національної служби посередництва і примирення від 12.04.2013 № 106-р Національною службою посередництва і примирення розглянуто подання відділення Національної служби посередництва і примирення в Одеській області від 20.08.2013 № 02-15/18-174 щодо призупинення дії розпорядження Національної служби посередництва і примирення від 12.04.2013 № 106-р ( v106p299-13 ) "Про реєстрацію колективного трудового спору між найманими працівниками комунальної установи "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київського району міста Одеси" та комунальною установою "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київського району міста Одеси", у зв'язку з поданням апеляційної скарги відповідачем в цивільній справі № 520/3707/13-ц за позовом Стояновської Уляни Олександрівни до профспілкової організації комунальної установи "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київського району міста Одеси" (апеляційна скарга від 06.08.2013 по справі № 520/3707/13-ц).

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот сайт суперовый! Пользовался очень чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот интернет портал ждет хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б встречаться с Вашими новыми работами чаще! Дерзайте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b