Про стягнення коштів з рахунків платника податків - Запорізький окружний адміністративний суд - Кисіль Роман Валерійович

  1. ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. УХВАЛА
  3. ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

01 жовтня 2014 року

Справа № 808/5759/14

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Кисіль Р.В., перевіривши матеріали адміністративного позову за позовною заявою Токмацької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Запорізькій області до Дочірнього підприємства «Запорізький Облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» про стягнення коштів з рахунків платника податків, та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

15.09.2014 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Токмацької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Запорізькій області (далі - позивач) до Дочірнього підприємства «Запорізький Облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» (далі – відповідач), в якому позивач просить стягнути з відповідача податковий борг з податку на прибуток у розмірі 26955,93 грн. з рахунків банках, що його обслуговують.

Ухвалою від 18.09.2014, через невідповідність вимогам ст. 106 КАС України, позов був залишений без руху, позивачу наданий строк для усунення недоліків позову до 30.09.2014.

У визначений судом строк позивач усунув недоліки позову.

          Вирішуючи питання щодо відкриття провадження у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на спори за зверненням суб’єкта владних повноважень у випадках, встановлених Конституцією та законами України.

Згідно з пп. 20.1.34 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких позивач є суб’єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно зі ст. 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 18 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

На стадії вирішення питання щодо відкриття провадження у справі суддею не встановлені підстави для залишення позовної заяви без розгляду, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

В процесі підготовчого провадження суддя встановив необхідність витребувати у сторін всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі, позивачу – довідку, щодо стану заборгованості відповідача на час розгляду справи, оригінали документів доданих до позову; відповідачу – докази повної або часткової сплати заборгованості; довіреності на представників, документи про правовий статус відповідача, визнав явку представника позивача у судове засідання обов’язковою.

За наслідками розгляду матеріалів позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність закінчити підготовче провадження, відкрити провадження в адміністративній справі та призначити її до судового розгляду.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 107, 110, 120, 121, 160, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі № 808/5759/14 за адміністративним позовом Токмацької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Запорізькій області до Дочірнього підприємства «Запорізький Облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» про стягнення коштів з рахунків платника податків.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити судове засідання на 16 жовтня 2014 року яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-в у залі судових засідань № 16 о 10:00 Справа розглядатиметься одноособово суддею Киселем Романом Валерійовичем.

3. Запропонувати сторонам надати у судове засідання: всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі, позивачу - довідку, щодо стану заборгованості відповідача на час розгляду справи, оригінали документів доданих до позову; відповідачу – докази повної або часткової сплати заборгованості; довіреності на представників, документи про правовий статус відповідача.

4. Запропонувати відповідачу, в разі невизнання адміністративного позову, подати до 16.10.2014 року заперечення проти позову та докази на обґрунтування цих заперечень.

5. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі разом з витягом про їх процесуальні права та обов’язки.

6. У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя                                        Р.В. Кисіль

Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Это будет Вам интересно

Про внесення змін до розпорядження Національної комісії регулювання електроенергетики України від 16.09.2010 № 90-р, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Про внесення змін до розпорядження Національної комісії регулювання електроенергетики України від 16.09.2010 № 90-р Відповідно до Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики( 1059/2011 ), затвердженого Указом Президента України від 23 листопада 2011 року № 1059, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ВИРІШИЛА:

молоді та спорту України від 22.02.2013 № 183, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Про внесення зміни в пункт 2 додатка 2 до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.02.2013 № 183 З метою забезпечення проведення IV (фінального) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури, враховуючи лист Міністерства освіти і науки молоді та спорту Автономної Республіки Крим від 22.02.2013 № 01-13/650, НАКАЗУЮ:

Засудять за довідки про несудимість

Масове ошуканство сталося на Тернопіллі. Як повідомили в прокуратурі області, 18575 осіб безпідставно сплатили загалом ледь не півмільйона гривень за непотрібні послуги при отриманні довідок ...

Украина и Корея намерены ввести упрощенный визовый режим для чиновников

Украина и Корея в октябре этого года планируют подписать соглашение о введении упрощенного визового режима для владельцев служебных паспортов. Об этом говорилось во время встречи премьер-министра ...

Об адвокате - устами Клиентов

Огромное количество необходимой информации.

Рекомендовано Адвокатом
Телефон семейных адвокатов
Статьи о семейном праве
Стягнення заборгованості через суд

Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

Консультации Адвоката
Новости Семейного права
Утверждена программа празднования Нового года ...

Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b