На Миколаївщині працівники ДАІ взяли участь у семінарі з питань забезпечення прав дітей

    На Миколаївщині працівники ДАІ взяли участь у семінарі з питань забезпечення прав дітейПрацівники Державтоінспекції взяли участь у семінарі, присвяченому питанням взаємодії державних та соціальних служб у забезпеченні прав та інтересів дітей.

    Сьогодні у приміщенні Миколаївського міського будинку творчості учнів відбувся семінар, до участі в якому були запрошені працівники освіти, громадськості, практичні психологи, правоохоронці, представники соціальних служб та інші.

    Семінар проводився під головуванням заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Н. Б. Іванцової та його метою було визначити проблемні питання та шляхи їх вирішення у забезпеченні прав та інтересів дітей, їх безпеки та розвитку.

    Звісно ж, мова не могла не зайти про безпеку дітей на дорогах, навчання їх правильній поведінці на проїзній частині та способи найдієвішого впливу на свідомість неповнолітніх в дотриманні ними Правил дорожнього руху.

    Співробітники Державтоінспекції під час виступу звернули увагу на те що за 12 місяців 2013 року на території області сталося 83 дорожньо-транспортні пригоди за участю неповнолітніх, в яких 6 дітей загинуло і 90 отримали травми. З цієї загальної кількості з вини самих же підлітків сталося 27 ДТП, в яких 1 дитина загинула й 28 отримали травми. Також особливу увагу було приділено основним причинам скоєння аварій з вини дітей. З цього приводу працівники ДАІ звертались до присутніх з проханням власним прикладом показувати як правильно переходити проїзну частину. А під час проведення батьківських зборів наголошувати батькам на виховання у дітей безпечної культури поведінки на дорозі, звертати увагу дорослих на виховання у дітей відчуття відповідальності за наслідки недбалого відношення до безпеки руху.

    Нажаль, більшість дорожньо-транспортних пригод минулого року сталось з вини дорослих, тож співробітники Державтоінспекції звернулись і до представників батьківських комітетів, присутніх на семінарі, з нагадуванням щодо неухильного дотримання ними Правил дорожнього руху, приділення особливої уваги маленьким пасажирам та неповнолітнім пішоходам.

    Загалом же, зустріч пройшла у форматі діалогу, в якому кожен міг висловити свою думку з того чи іншого питання. Своїми думками з приводу безпеки дітей ділились і батьки, і директори загальноосвітніх навчальних закладів, і психологи. Та найголовнішим висновком все ж таки став той, що безпека дітей на дорогах — справа спільна. Не можна в жодному разі покладати всю відповідальність за знання та виконання неповнолітніми Правил дорожнього руху на когось одного. Адже кожен дорослий в певній мірі має прививати школяру навички та вміння безпечної поведінки на дорогах — власним прикладом, досвідом та знаннями.

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про розподіл протитуберкульозних препаратів I та II ряду, закуплених за рахунок коштів Державного бюджету України на 2012 рік, Міністерство охорони здоров'я України

    Про розподіл протитуберкульозних препаратів I та II ряду, закуплених за рахунок коштів Державного бюджету України на 2012 рік З метою раціонального і цільового використання протитуберкульозних препаратів I та II ряду, закуплених за рахунок коштів Державного бюджету України на 2012 рік( 4282-17 ), передбачених на фінансування бюджетної програми КПКВК ДБ 2301400 "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру" за напрямком "Централізовані заходи боротьби із захворюванням на туберкульоз" та відповідно до Протоколу засідання Комітету з конкурсних торгів МОЗ України від 25.07.2012 № 43 НАКАЗУЮ:

    Про внесення змін до переліків центральних органів виконавчої влади, на які покладаються функції технічного регулювання у визначених сферах діяльності та розроблення технічних регламентів, Кабінет Міністрів України

    Про внесення змін до переліків центральних органів виконавчої влади, на які покладаються функції технічного регулювання у визначених сферах діяльності та розроблення технічних регламентів

    Про офіційні (облікові) курси банківських металів, Національний банк України

    Національний банк України 15.03.2013 встановлює офіційні (облікові) курси банківських металів Код цифровий Код літерний Кількість унцій Назва Облікові курси

    На Закарпатті побили депутата

    На Закарпатті троє невідомих бейсбольними битами побили депутата Хустської райради Закарпатської області Василя Якубця.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Благодарю за тот величайший труд, который Вы делаете каждый день для нас. Умнички!!!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b