Про митне оформлення енергозберігаючих товарів та скасування листа, Міністерство доходів і зборів УкраїниМІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

  1. 11.12.2013  № 26987/7/99-99-19-05-01-17
  2. Митницям Міндоходів

    Про митне оформлення енергозберігаючих товарів та скасування листа

    З метою забезпечення уніфікованого підходу до застосування норм Податкового( 2755-17 ) та Митного кодексів України( 4495-17 ) щодо особливостей митного оформлення та оподаткування енергозберігаючих товарів Міністерство доходів і зборів України повідомляє про таке.

    Відповідно до пунктів 14( 4495-17 ) і 16 частини першої статті 282 Митного кодексу України( 4495-17 ) при ввезенні на митну територію України від оподаткування митом звільняються устаткування, яке працює на відновлюваних джерелах енергії, енергозберігаюче обладнання і матеріали, засоби вимірювання, контролю та управління витратами паливно-енергетичних ресурсів, обладнання та матеріали для виробництва альтернативних видів палива або для виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії за таких умов:

  3. ці товари застосовуються платником податків для власного виробництва;
  4. ідентичні товари з аналогічними якісними показниками не виробляються в Україні.

    Перелік таких товарів із зазначенням кодів УКТ ЗЕД визначено постановою Кабінету Міністрів України від 14 травня 2008 року № 444 ( 444-2008-п ) "Питання ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих" (далі — Постанова).

    Також за умови дотримання аналогічних вимог операції із ввезення на митну територію України зазначеної категорії товарів звільняються від оподаткування податком на додану вартість, що передбачено пунктом 197.16 статті 197 Податкового кодексу України( 2755-17 ).

    Таким чином, законодавство визначає чіткі підстави для звільнення від оподаткування енергозберігаючих товарів при їх ввезенні на митну територію України: відповідність об'єктів нормативним актам з питань енергозбереження; застосування товарів платником податків для власного виробництва; відсутність виробництва в Україні товарів з аналогічними якісними показниками.

    Згідно із статтею 335 Митного кодексу України( 4495-17 ) разом з митною декларацією органу доходів і зборів подаються, крім іншого, документи, що підтверджують право на пільги із сплати митних платежів.

    Зокрема, документом, що підтверджує відповідність об'єктів нормативним актам з питань енергозбереження, є висновок державної експертизи з енергозбереження про відповідність об'єкта вимогам нормативно-правових актів і нормативно-технічних документів у сфері енергозбереження, який надається Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України.

    Інформація про те, що товари з аналогічними якісними показниками не виробляються в Україні, надається Міністерством економічного розвитку і торгівлi України.

    Звіт про використання товарів за призначенням подається суб'єктом господарювання після здійснення митного оформлення у порядку, визначеному Постановою.

    Враховуючи викладене, митне оформлення енергозберігаючих товарів із звільненням від оподаткування митними платежами здійснюється за умови дотримання зазначених вимог та подання органу доходів і зборів відповідних документів.

    Листом Державної митної служби України від 02.10.2009 № 11/3-10.15/9441-ЕП( v9441342-09 ) до митних органів було надіслано постанову Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2009 року № 966( 966-2009-п ) "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 травня 2008 р. № 444" та зобов'язано проводити митне оформлення вказаних у постанові товарів лише після здійснення Держмитслужбою України контролю за кількісними обмеженнями, передбаченими постановою Уряду, на підставі інформації, наданої митними органами, та надсилати інформацію щодо заявлених до митного оформлення товарів негайно в електронному вигляді на поштову скриньку Департаменту митних платежів "DMS DMP" з поміткою "невідкладно".

    У зв'язку зі змінами в законодавстві та з метою актуалізації нормативної бази, зазначений лист( v9441342-09 ) відкликається.

    Міністр

    О. В. Клименко

    WEB MD Office "НПО Поверхность", www.master-d.com.ua

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Прем’єр допомагає через Інтернет

    Приблизно рік ми працюємо з вами в такому режимі.За цей час надійшло понад 10 тисяч звернень, зазначив глава уряду під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук.При цьому Микола ...

    Про затвердження Порядку роботи атестаційно-рецензійної комісії, Фонд державного майна України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13 червня 2013 р. за № 935/23467 Про затвердження Порядку роботи атестаційно-рецензійної комісії Відповідно до абзацу другого пункту 4 Порядку проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів ( 231-2013-п ), які справляються відповідно до законодавства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2013 року № 231, НАКАЗУЮ:

    Про затвердження Каталогу можливостей України щодо підтримки міжнародних миротворчих операцій та навчань (Додатки 14-23), Міністерство оборони УкраїниДодаток 14

    Додаток 14 до Каталогу можливостей України( z1260-12 ) щодо підтримки міжнародних( z1260-12 ) миротворчих операцій та навчань( z1260-12 ) Додаток 15 до Каталогу можливостей України( z1260-12 ) щодо підтримки міжнародних( z1260-12 ) миротворчих операцій та навчань( z1260-12 )

    С целью исключения политических репрессий экс-чиновников Грузии будут судить присяжные

    Парламент Грузии 16 января принял в первом чтении законопроект, который позволит судам присяжных рассматривать дела бывших и действующих чиновников, сообщает Civil Georgia.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Огромнейшее спасибо создателям этого интернет портала!!! Он действительно - находка! Так держать!!! Дерзайте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b