Про проведення перевірок, Міністерство доходів і зборів УкраїниМІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 21.06.2013  № 9069/7/99-99-22-02-03-17
  2. Головні управління Міндоходів в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, Міжрегіональне головне управління — Центральний офіс з обслуговування великих платників, митниці Міндоходів

    Про проведення перевірок

    Міністерство доходів i зборів України у зв'язку з численними зверненнями митниць та головних управлінь щодо порядку проведення документальних перевірок з питань державної митної справи до законодавчого врегулювання порядку проведення таких перевірок та внесення змін до Митного кодексу України ( 4495-17 ) повідомляє про таке.

    Відповідно до пункту 1 Указу Президента України від 24 грудня 2012 року № 726/2012( 726/2012 ) "Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади" утворено Міністерство доходів i зборів України шляхом реорганізації Державної митної служби України та Державної податкової служби України.

    Згідно з пунктом 2 Указу Президента України від 18 березня 2013 року № 141/2013( 141/2013 ) "Про Міністерство доходів i зборів України" Міністерство доходів i зборів України є правонаступником Державної податкової служби України та Державної митної служби України, що реорганізуються.

    Відповідно до підпункту 1 пункту 6 Положення про Міністерство доходів i зборів України( 141/2013 ), затвердженого зазначеним Указом Президента України (далі — Положення), Міністерство доходів i зборів України має право проводити відповідно до законодавства перевірки платників податків (крім Національного банку України) i звірки, у тому числі після проведення процедур митного контролю та митного оформлення.

    Згідно з пунктом 7 Положення( 141/2013 ) Міністерство доходів i зборів України здійснює повноваження безпосередньо та через територіальні органи.

    До територіальних органів Міндоходів України належать його територіальні органи в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, міжрегіональні територіальні органи (повноваження яких поширюються на кілька адміністративно-територіальних одиниць), митниці, спеціалізовані департаменти та спеціалізовані органи Міндоходів України, державні податкові інспекції в районах, містах (крім міст Києва та Севастополя), районах у містах, об'єднані та спеціалізовані державні податкові інспекції.

    Відповідно до підпункту 18 пункту 11 Положення( 141/2013 ) Міністр вносить на розгляд Кабінету Міністрів України подання про утворення в межах граничної чисельності працівників Міндоходів i коштів, передбачених на утримання Міністерства, його територіальних органів як юридичних осіб публічного права, а також про їх ліквідацію або реорганізацію, затверджує положення про такі органи.

    Отже, Міністр наділений повноваженнями закріплювати за визначеними територіальними органами здійснення функцій, які раніше виконували Державна митна служба України та/або Державна податкова служба України.

    Відповідно до положень про головні управління одним з основних завдань є забезпечення реалізації державної податкової та державної митної політики, а також боротьба з правопорушеннями під час застосування податкового, митного (при виконанні повноважень з контрольно-перевірочної, оперативно-розшукової роботи, досудового розслідування та перевірки фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом) законодавства, здійснення у межах повноважень контролю за надходженням до бюджетів та державних цільових фондів податків i зборів та інших платежів.

    Для реалізації зазначеного завдання головним управлінням делеговано право проводити документальні перевірки з питань державної митної справи.

    Також наголошуємо, що порядок проведення та оформлення результатів таких перевірок регламентовано виключно нормами Митного кодексу України( 4495-17 ) та відповідних підзаконних нормативно-правових актів.

    При цьому слід враховувати, що у разі необхідності головні управління мають право включати до складу робочої групи з проведення документальної перевірки (з виданням відповідного посвідчення на право проведення перевірки) посадових осіб митниць Міндоходів (за попереднім погодженням з начальником такої митниці).

    Заступник Міністра — керівник апарату

    В. С. Левицький

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про надання інформації (щодо залишків товарів на складах), Державна митна служба України

    Керівникам митниць Про надання інформації З метою посилення контролю за товарами, що зберігаються на митних ліцензійних складах i складах тимчасового зберігання, утримувачами яких не отримано дозвіл на відповідний вид діяльності, щосереди до 1000 направляти на поштову скриньку "DMS kanc DOMK" інформацію (у форматі Microsoft Excel) щодо залишків товарів на таких складах за формами, що додаються.

    У Сирії знайшли як мінімум 79 трупів на місці масового розстрілу

    Сирійські повстанці в Алеппо витягли з річки Кувейк як мінімум 79 трупів людей, убитих пострілом в голову з близької відстані.

    Що робити під час розлучення?

    Весь етап, який пов'язаний з розлученням, є дуже важким, а тому вам варто з гідністю пережити його.

    Син «Аль-Каїди» хотів «знищити Америку»

    Зловмисник, що хотів висадити в повітря будівлю Федерального резервного банку Нью-Йорка, розмірковував також про інші напади, зокрема, на Нью-Йоркську біржу, різних американських високопосадовців ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Друзья класс!!! Все что вы делаете для всех пользователей необходимо!!!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b