Селу допоможуть кооперативи

    Селу допоможуть кооперативи

    Введенням нової форми господарювання держава планує забезпечити ринок високоякісною та доступною продукцією

    Цього разу урядовий брифінг міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк присвятив темі перспективного розвитку аграрного сектору та врожаю 2013 року.

    На його переконання, найболючіші моменти тут допоможе успішно та комплексно вирішити Державна програма активізації розвитку економіки на 2013—2014 роки. Ідеться про підтримку національного виробника, технічне переоснащення сільського господарства, покращення інвестиційного клімату та розвиток міжнародної співпраці. Міністр зазначив, що для реалізації цих завдань передбачена низка інвестиційних проектів у галузі тваринництва, сільгоспмашинобудування, а загалом в АПК планується збільшити обсяги прямих іноземних інвестицій.

    «У цьому році ми прогнозуємо зростання валового виробництва сільськогосподарської продукції на 8% порівняно з попереднім роком. Це надасть можливість забезпечити експортний потенціал, що сприятиме надходженню валюти до країни. І, відповідно, забезпечить значний внесок у ВВП, — зазначив Микола Присяжнюк. — Виробництво валової продукції сільського господарства до 2014 року сягне 260 мільярдів гривень, обсяг експорту сільгосппродукції — 22 мільярди доларів на рік. Це сприятиме збільшенню надходжень до зведеного бюджету до 48 мільярдів гривень».

    Говорячи про розвиток сільських територій, міністр навів статистичні дані. Нині в нашій країні 4,5 мільйона домогосподарств. Їхня частка у сільгоспкористуванні — 45%, а у виробництві продукції — майже 50%. Одноосібники виробляють до 80% молока, 43% м’яса, 95% картоплі, 84% інших овочів, а плодів та ягід — 85%.

    Як зазначив урядовець, відомство у 2012 році визначило нові напрямки фінансової підтримки середньо- та дрібнотоварних виробників: виплата дотації за збережений молодняк ВРХ, часткове відшкодування витрат на закупівлю установок індивідуального доїння тощо. «Їх ми продовжимо у 2013 році. Але для того, щоб залучити в економічний обіг велику кількість продукції, яку виробляють селяни, зробити її конкурентною, якіснішою та товарною, ми взяли курс на стимулювання селян до створення виробничих та обслуговуючих кооперативів», — конкретизував він.

    У цьому контексті йшлося й про проведене Мінагрополітики опитування голів понад 10 тисяч сільських та селищних рад. Їхня позиція така: у країні потрібно створити близько 18 тисяч ко?оперативів (нині їх лише 1555) — це дало б змогу об’єднати у спільну виробничу діяльність майже 5 мільйонів селян. Тож міністерство розробило типові проекти молочарських, ягідницьких, тваринницьких та багатофункціональних кооперативів.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Законодательное общество Англии и Уэльса поддержало позицию украинских юристов

    The Law Society of England and Wales (Законодательное общество Англии и Уэльса) высказалось в поддержку позиции АЮУ и разделило обеспокоенность украинских юристов.

    висунутих Політичною партією "Вітчизна", в одномандатних виборчих округах, Центральна виборча комісія

    Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, висунутих Політичною партією "Вітчизна", в одномандатних виборчих округах До Центральної виборчої комісії надійшли заяви Політичної партії "Вітчизна" та інші документи щодо реєстрації кандидатів у народні депутати України, висунутих 30 липня 2012 року на 7 з’їзді цієї партії, в одномандатних виборчих округах.

    Сім’я загиблої дитини отримає допомогу

    На останньому засіданні Кабінету Міністрів прийнято розпорядження про виділення коштів у сумі 100 тисяч гривень для надання допомоги сімї дитини, яка загинула внаслідок нещасного випадку в санаторії ...

    Про офіційні (облікові) курси банківських металів, Національний банк України

    Національний банк України 30.04.2013 встановлює офіційні (облікові) курси банківських металів Код цифровий Код літерний Кількість унцій Назва Облікові курси

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет портал - супер очень много чего тут интересного и необходимого. Желаю держаться высоко и всего самого... Не снижайте планку!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b