Коли інваліду війни нададуть путівку до санаторію?

    Коли інваліду війни нададуть путівку до санаторію?За останні 6 років уперше вирішив спробувати узяти путівку на лікування до Трускавця. В середині літа подав усі необхідні документи до місцевого управління праці та соціального захисту (лише довідка від лікаря коштувала 250 гривень). Просив замовити мені путівку на вересень-жовтень. І мені її пообіцяли.

    Справно чекав, а як прийшов час — зателефонував. Спочатку сказали, буде путівка, але трохи пізніше. А потім — що взагалі жодної путівки до Трускавця не дали.

    Телефонував до різних інстанцій, пояснював, що за останні 6 років ні путівки не просив жодного разу, ні компенсації не отримував. А мені раптом кажуть, що я… сам винен. Начебто пізно заявку подав. Що на наш район уже дали 4 путівки, і маю там з’ясовувати, чому її дали не мені.

    Знову телефоную в район, а там кажуть, що немає путівок, то мене дезінформували. Бо вони б не могли тоді мені не дати, адже я — людина похилого віку та інвалід війни.

    І ось коло замкнулося. Чиновники кивають одне на одного, а я врешті залишився без путівки. Хіба це справедливо?

    І. ПОТАПЕНКО, с. Вища Дубечня Київської обл.

    Ірина ТАРАБУКІНА, директор департаменту соціальних послуг Мінсоцполітики:

    — Відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 22.02.2006 року №187, путівки до санаторіїв видаються інвалідам, ветеранам війни, особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», за місцем реєстрації згідно з установленою чергою в органах праці та соціального захисту населення в міру надходження путівок, відповідно до медичних рекомендацій з урахуванням пільг, встановлених для конкретної категорії осіб.

    Питання забезпечення санаторно-курортним лікуванням пільгових категорій осіб належить до компетенції місцевих органів праці та соціального захисту населення та розглядається за умови надання заявником заяви та відповідно довідки медичного закладу форми 070/о.

    Ветерани війни забезпечуються санаторно-курортними путівками до санаторіїв, підпорядкованих Мінсоцполітики, а саме «Перемога» (м. Київ), «Батьківщина» (м. Трускавець), «Салют» (м. Одеса), «Ветеран» (м. Алушта), «Слава» (м. Миргород), ім. М. О. Семашка (селище Сімеїз).

    Місцеві органи виконавчої влади (управління праці та соціального захисту населення районних державних адміністрацій) також мають можливість придбати санаторно-курортні путівки для ветеранів війни за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг для ветеранів війни, до інших санаторіїв, розташованих по всій території України.

    За повідомленням Головного управління праці та соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації, ви як інвалід війни 2 групи з 08.06.2012 року перебуваєте на обліку в Управлінні праці та соціального захисту населення Вишгородської районної державної адміністрації для забезпечення санаторно-курортним лікуванням за профілем захворювання органів травлення. Станом на 10.08.2012 року ваша черга №4 серед осіб даної категорії за вказаним профілем захворювання, рекомендований курорт — м. Трускавець.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Нові віруси переполоху не нароблять

    Від яких вірусів українцям слід стерегтися цього року, чому після вакцинації від грипу таки можна захворіти, як урятувати від гарячки дитину, коли традиційні медикаменти не допомагають, під час ...

    Щодо застосування пункту 3 підрозділу 4 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України, Вищий адміністративний суд України

    Головам апеляційних адміністративних судів У зв'язку з виникненням у судовій практиці питань, пов'язаних із застосуванням пункту 3 підрозділу 4 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України( 2755-17 ), на підставі пункту 4 частини першої статті 32 Закону України "Про судоустрій і статус суддів"( 2453-17 ) та з метою однакового застосування адміністративними судами зазначених приписів Податкового кодексу України Вищий адміністративний суд України звертає увагу на таке.

    Про заходи з відзначення 75-річчя від дня народження Героя України Вячеслава Чорновола, Кабінет Міністрів України

    Про заходи з відзначення 75-річчя від дня народження Героя України Вячеслава Чорновола 1. Утворити Організаційний комітет з підготовки та відзначення 75-річчя від дня народження Героя України Вячеслава Чорновола у складі згідно з додатком.

    Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо повернення державного контролю та виробництва державними підприємствами документів та бланків, які потребують використання спеціальних елементів захисту, Верховна Рада України

    Юридичні особи, які придбали бланки цінних паперів, бланки для оформлення результатів надання адміністративних послуг, бланки документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит существование интернет портала.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b