До підписання Угоди з ЄС залишився один крок

    До підписання Угоди з ЄС залишився один крок

    Президент провів традиційну зустріч з керівниками дипломатичних представництв іноземних держав і міжнародних організацій

    Україна має бути сучасною, впливовою та успішною державою — на досягнення цієї мети спрямована зовнішня та внутрішня політика влади. Такими словами глава держави розпочав свій виступ, наголосивши на тому, що зміцнення України — це зміцнення Європи. А більша стабільність для нас — додатковий важливий фактор стабільності регіону.

    Президент зазначив, що Україна створює умови для залучення інвестиційних ресурсів, реалізації масштабних спільних проектів, укладення нових контрактів для вітчизняного бізнесу: «Україна відкрита для іноземного капіталу, ідей та інновацій. Наша економіка — стабільна, а правила гри у ній — чіткі та прозорі».

    На зближення з Євросоюзом

    Дуаєн дипломатичного корпусу, Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко зазначив, що 2012 р. дав можливість друзям і партнерам України порадіти за неї. Він звернув увагу на успішну реалізацію реформ, прихід в Україну транснаціональних енергетичних компаній, високий рівень підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

    «Ми всі друзі України, ми всі вболіваємо за Україну, щиро радіємо її успіхам, щиро допомагаємо, коли виникають труднощі, — сказав Валентин Величко. — Україна була й залишається однією з провідних країн регіону. Її голос важливий, вона користується повагою».

    На це Президент зауважив: євроінтеграційний вибір України залишається незмінним зовнішньополітичним пріоритетом. Він також зазначив, що Євросоюз переживає непростий етап розвитку, спричинений фінансово-економічною кризою. У зв’язку з цим саме солідарність і згуртованість, а не штучне відмежування один від одного, повинні стати рушійною силою і для зближення України та ЄС.

    За словами глави держави, наша країна налаштована на якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Ми розглядаємо документ як комплексну програму внутрішніх перетворень в усіх сферах політичного, економічного і соціального життя держави, а також як ефективний інструмент удосконалення національного законодавства.

    Віктор Янукович наголосив, що до підписання Угоди про асоціацію залишився один крок: «Переконаний, за наявності політичної волі обох сторін ми зможемо його якнайшвидше зробити».

    Торкнувся Президент і теми головування України в ОБСЄ, назвавши це нагодою зробити багато в чому унікальний внесок у зміцнення безпеки, а саму організацію — оптимальним інструментом для розв’язання заморожених конфліктів та зміцнення взаємної довіри.

    Зі свого боку Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Білорусь в Україні зазначив, що в рамках цього головування всі країни ОБСЄ зуміють дослухатися одна до одної.

    Посла США Віктор Янукович запевнив у незмінності стратегічного партнерства. Фото Михайла МAРКIВA

    Економічний інтерес

    Окрім цього, на зустрічі йшлося про намір нашої країни працювати над економізацією своєї зовнішньої політики. «Українська дипломатія та зовнішня політика буде завжди там, де є національний інтерес. Це насамперед інтерес економічний», — передає слова Президента його прес-служба.

    За словами глави держави, у 2012 р. розвивалися відносини стратегічного партнерства України та США, а з Російською Федерацією успішно розбудовувалася багатостороння взаємодія. «Категорії прагматизму та конструктивного діалогу, покладені в основу українсько-російської співпраці, сприяють знаходженню шляхів вирішення найбільш актуальних питань порядку денного відносин», — зазначив він.

    З Китаєм співробітництво окреслює Програма розвитку відносин стратегічного партнерства на період 2013—2017 рр. А українсько-турецький діалог спрямований на поглиблення відносин в енергетичній, транспортній, науково-технологічній сферах. За словами Президента, надано імпульсу й відносинам з Туркменістаном, активною була співпраця з Азербайджаном, Казахстаном і Молдовою, спостерігалося стійке зростання обсягів двосторонньої торгівлі між Україною та Республікою Білорусь. Нові ж перспективи всеохоплюючого партнерства нам відкрило встановлення відносин з Індією. Триває й курс на зміцнення українсько-японського глобального партнерства.

    «Протягом 2012 р. почали давати економічні результати ініціативи України з розширення співпраці з В’єтнамом, Республікою Корея та Сінгапуром. Перспективною є розбудова відносин з Індонезією та Таїландом. Надано поштовх поглибленню співпраці з країнами Близькосхідного регіону, — розповів Віктор Янукович. — Результати моїх візитів до Йорданії, Катару та Об’єднаних Арабських Еміратів засвідчили наявність значного потенціалу для активізації взаємодії в торговельно-економічній, енергетичній та інвестиційній сферах». За словами глави держави, не уникає наша країна й співпраці з країнами Латинської Америки.

    Говорив він і про минулі парламентські вибори. Глава держави підкреслив, що виявлені міжнародними спостерігачами проблемні аспекти будуть проаналізовані з метою подальшого вдосконалення виборчого законодавства.

    Відділ новин «Урядового кур’єра»

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    На Закарпатті до наведення ладу з паркуванням транспортних засобів долучилися громадяни

    Упродовж тижня у всіх районах Закарпатської області Державтоінспекцією проводиться робота по виявленню місць незаконного встановлення на проїзній частині та тротуарах запірних пристроїв, стовпчиків, ...

    а саме депозитарної діяльності депозитарної установи, ТОВ "Підприємство "Росан-Цінні папери", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо видачі ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарної установи, ТОВ "Підприємство "Росан-Цінні папери"

    Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації положень Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті, Верховна Рада України

    ПОСТАНОВА  Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє: 1. Прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації положень Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті (реєстр. № 2109а), поданий народними депутатами України Онищенком О. Р. і Шуфричем Н.І.

    Киевляне смогут записаться на прием к врачу с помощью Интернета

    Комитет экономических реформ КГГА разработал законопроект, согласно которому жители столицы смогут регистрироваться на прием к семейному врачу самостоятельно с помощью Интернета либо позвонить ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Спасибо Вам за этот огромнейший труд, который Вы делаете постоянно для всех нас. Умнички!!!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b