Щодо нормативно-правових актів з питань охорони праці, Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки УкраїниДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

  1. 11.10.2012  № 8781/0/4.2-9.1-9/6/12
  2. Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України розглянула Ваш запит на отримання інформації та повідомляє.

    Відповідно до Покажчика нормативно-правових актів з питань охорони праці, затвердженого наказом Держгірпромнагляду від 04.09.2012 № 161, включено такі Правила:

    • "Правила будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском" НПАОП 0.00-1.59-87, затверджені Держгіртехнаглядом СРСР 27.11.87;

    • "Правила будови і безпечної експлуатації парових та водогрійних котлів" НПАОП 0.00-1.60-66, затверджені Держгіртехнаглядом СРСР 30.08.66, із змінами та доповненнями, затвердженими Держгіртехнаглядом СРСР 11.07.72.

    Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 12.09.91 № 1545-XII( 1545-12 ) "Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР" встановлено, що до прийняття відповідних актів законодавства України на території республіки застосовуються акти законодавства Союзу РСР з питань, які не врегульовані законодавством України, за умови, що вони не суперечать Конституції( 254к/96-ВР ) і законам України.

    Таким чином, на сьогодні певні відносини у сферах, на які поширюються повноваження Держгірпромнагляду, до врегулювання актами національного законодавства регулюються законодавством Союзу РСР.

    Безпосередньо щодо надання текстів Правил українською, російською мовами та копій відповідних документів про створення редакційної комісії, протоколів засідань редакційних комісій, як вже зазначалось, ці акти є актами законодавства Союзу РСР, що прийняті відповідними органами Радянського Союзу, і діють вони на території України тільки відповідно до Постанови Верховної Ради України.

    Крім того, за загальновизнаним принципом права закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі. Цей принцип закріплений у частині першій статті 58( 254к/96-ВР ) Конституції України( 254к/96-ВР ), за якою дію нормативно-правового акта в часі треба розуміти так, що вона починається з моменту набрання цим актом чинності і припиняється з втратою ним чинності; тобто до події, факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце.

    Таким чином, норми Положення про Державний реєстр нормативно-правових актів з питань охорони праці( z0778-04 ), затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 8 червня 2004 року № 151, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 23 червня 2004 року за № 778/9377, яким регулюється безпосередньо тільки порядок ведення Державного реєстру нормативно-правових актів з питань охорони праці, діють з 04.07.2004 року, і відповідно положення щодо подання для включення в Реєстр таких документів, як: "наказ про затвердження НПАОП; надруковані два примірники затвердженого НПАОП українською мовою та один — автентичний переклад на російську мову; оригінали аркушів погодження НПАОП; наказ про створення редакційної комісії; протокол засідання редакційної комісії; магнітна дискета з текстом НПАОП українською та російською мовою", поширюються на акти, які прийнято після набрання чинності цього Положення.

    У відповідності до Закону України "Про доступ до публічної інформації"( 2939-17 ) (далі — Закон) Держгірпромнагляд оприлюднює інформацію на офіційному веб-сайті в мережі Інтернет (dnop.kiev.ua), з якою Ви можете ознайомитися, в тому числі і з вищезгаданими Правилами, в розділі "Покажчик НПАОП" на сторінці "Довідкова інформація".

    <...>

    Перший заступник Голови

    В. Шайтан

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    КМУ намерен либерализовать ответственность за хранение небольших доз наркотиков

    Кабинет Министров Украины предлагает отменить уголовную ответственность за хранение небольших доз наркотиков и усилить – за распространение больших объемов. Об этом говорится в государственной ...

    Щодо класифікації згідно з УКТЗЕД товару "листи з полікарбонату "сотові", Державна митна служба України

    Харківська обласна митниця В Управлінні класифікації товарів Департаменту класифікації товарів та заходів регулювання ЗЕД в межах компетенції опрацьовано Ваш лист від 01.11.2012 № 08/02-13777-ЕП щодо надання методичної допомоги щодо класифікації згідно з УКТЗЕД( 2371а-14 ) товару "листи з полікарбонату "сотові".

    Щодо деяких спірних питань застосування норм цивільного процесуального права, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

    Головам апеляційних судів областей, міст Києва та Севастополя, Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Розглянувши лист заступника голови апеляційного суду м. Києва щодо деяких спірних питань застосування норм цивільного процесуального права, судова палата у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ зазначає таке.

    Були б діти - не розлучалася

    Розуміючи, що сама зі своїми проблемами не впораюся, так як про розлучення він і чути не бажав, погрожуючи постійно, звернулася за порадою до фахівця - юриста з сімейних питань.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Как много актуальной информации.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b