Інструкція щодо заповнення форми звітності № 5-НКРЕ (місячна) «Звіт про розрахунки за спожиту електричну енергію», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетикиЗАТВЕРДЖЕНОЗАТВЕРДЖЕНО Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики 04.10.2012  № 1257

ЗВІТ ( z1795-12 BF53.xls ) про розрахунки за спожиту електричну енергію (Форма № 5-НКРЕ (місячна))

    Начальник управління ліцензійного контролю та територіальних підрозділів

    К. Красюк

    ЗАТВЕРДЖЕНО Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики 04.10.2012  № 1257

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 жовтня 2012 р. за № 1795/22107

    ІНСТРУКЦІЯ щодо заповнення форми звітності № 5-НКРЕ (місячна) «Звіт про розрахунки за спожиту електричну енергію»

    І. Загальні положення

    1.1. Ця Інструкція поширюється на суб'єктів господарювання, які отримали ліцензію на право здійснення господарської діяльності з постачання електричної енергії за регульованим або нерегульованим тарифом (далі — ліцензіат).

    1.2. Ця Інструкція визначає порядок заповнення форми звітності № 5-НКРЕ (місячна) «Звіт про розрахунки за спожиту електричну енергію» (далі — форма звітності № 5-НКРЕ) та термін її подання до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, та її територіального підрозділу у відповідному регіоні.

    1.3. Ця Інструкція розроблена відповідно до:

    Господарського кодексу України ( 436-15 );

    Закону України «Про електроенергетику»( 575/97-ВР );

    Указу Президента України від 23 листопада 2011 року № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики»;

    Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом( z0433-96 ), затверджених постановою Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України від 13 червня 1996 року № 15/1, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 08 серпня 1996 року за № 433/1458 (зі змінами);

    Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом( z0448-96 ), затверджених постановою Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України від 12 серпня 1996 року № 36, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 14 серпня 1996 року за № 448/1473 (зі змінами);

    інших нормативно-правових актів, якими регулюється ліцензована діяльність з постачання електричної енергії за регульованим або нерегульованим тарифом.

    ІІ. Порядок та термін подання звітності

    2.1. Звітним періодом є календарний місяць.

    2.2. Форма звітності № 5-НКРЕ складається станом на останнє число звітного періоду і подається ліцензіатом до НКРЕ та її територіального підрозділу у відповідному регіоні не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним періодом.

    2.3. Форма звітності № 5-НКРЕ підписується керівником та головним бухгалтером ліцензіата та скріплюється печаткою. У звіті зазначаються прізвища та ініціали осіб, які підписали звіт, прізвище виконавця, номер телефону (із зазначенням коду міжміського зв'язку), факс та електронна пошта.

    2.4. Звіт направляється ліцензіатом до НКРЕ поштою на паперових носіях за адресою: 03680, м. Київ, вул. Смоленська, 19, та в електронному вигляді (файл формату «xls») на адресу: nerc5ee@nerc.gov.ua, за якою можна отримати електронний шаблон звіту, а також на паперових носіях до територіального підрозділу за місцезнаходженням ліцензіата.

    2.5. Ліцензіат забезпечує достовірність інформації, зазначеної ним у формі звітності № 5-НКРЕ.

    2.6. У разі відсутності ліцензованої діяльності у звітному місяці ліцензіат надає форму звітності № 5-НКРЕ, при цьому за звітний місяць проставляє значення показника «0», а дані з початку року переносяться зі звіту попереднього місяця.

    2.7. Ліцензіат подає звітність за встановленою формою. Не допускається внесення змін ліцензіатом до шаблону форми звітності № 5-НКРЕ.

    2.8. Звітні дані у формі звітності № 5-НКРЕ наводяться з урахуванням податку на додану вартість.

    ІІІ. Пояснення щодо заповнення форми звітності № 5-НКРЕ

    3.1. У рядку 01 «Заборгованість споживачів за спожиту електричну енергію — на початок року» зазначається вартість електричної енергії, спожитої споживачем станом на початок календарного року, але за яку не сплачено згідно з укладеними договорами про постачання електричної енергії. Заборгованість на початок календарного року переноситься з останнього звіту за попередній рік з рядка показника «Заборгованість споживачів за спожиту електричну енергію на кінець звітного періоду» та не може змінюватись протягом звітного року.

    3.2. У рядку 02 «Заборгованість споживачів за спожиту електричну енергію — на початок місяця» зазначається вартість електричної енергії, спожитої споживачем станом на початок звітного місяця, але за яку не сплачено згідно з укладеними договорами про постачання електричної енергії.

    3.3. У рядку 03 «Обсяг спожитої електроенергії — за звітний місяць» наводиться обсяг спожитої електричної енергії споживачами протягом звітного місяця.

    3.4. У рядку 04 «Обсяг спожитої електроенергії — з початку року» наводиться обсяг спожитої електричної енергії споживачами за період з початку календарного року до кінця звітного місяця.

    3.5. У рядку 05 «Вартість спожитої електроенергії — за звітний місяць» наводиться вартість спожитої електричної енергії споживачами протягом звітного місяця з урахуванням ПДВ.

    3.6. У рядку 06 «Вартість спожитої електроенергії — з початку року» наводиться вартість спожитої електричної енергії споживачами за період з початку календарного року до кінця звітного місяця з урахуванням ПДВ.

    3.7. У рядку 07 «Оплата спожитої електроенергії — у звітному місяці, усього»:

    ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом зазначається сума коштів, що надійшла від споживачів за електричну енергію протягом звітного місяця на поточний рахунок із спеціальним режимом використання та на поточні рахунки із спеціальним режимом використання, відкриті на виконання рішень уряду;

    ліцензіатами з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом зазначається сума коштів, що надійшла від споживачів за електричну енергію протягом звітного місяця на поточні рахунки.

    3.8. У рядку 08 «Оплата спожитої електроенергії — у звітному місяці, усього — у тому числі на поточний рахунок із спеціальним режимом використання» зазначаються кошти, що надійшли від споживачів за електричну енергію протягом звітного місяця на поточний рахунок із спеціальним режимом використання.

    3.9. У рядку 09 «Оплата спожитої електроенергії — у звітному місяці, усього — у тому числі на поточні рахунки із спеціальним режимом використання, відкриті на виконання рішень уряду» зазначаються кошти, що надійшли протягом звітного місяця на поточні рахунки із спеціальним режимом використання, відкриті на виконання рішень уряду.

    3.10. У рядку 10 «Оплата спожитої електроенергії — з початку року, усього»:

    ліцензіатами з постачання електричної енергії за регульованим тарифом зазначається сума коштів, що надійшла від споживачів за електричну енергію за період з початку календарного року до кінця звітного місяця на поточний рахунок із спеціальним режимом використання та на поточні рахунки із спеціальним режимом використання, відкриті на виконання рішень уряду;

    ліцензіатами з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом зазначається сума коштів, що надійшла від споживачів за електричну енергію за період з початку календарного року до кінця звітного місяця на поточні рахунки.

    3.11. У рядку 11 «Оплата спожитої електроенергії — з початку року, усього — у тому числі на поточний рахунок із спеціальним режимом використання» зазначається сума коштів, що надійшла від споживачів за електричну енергію за період з початку календарного року до кінця звітного місяця на поточний рахунок із спеціальним режимом використання.

    3.12. У рядку 12 «Оплата спожитої електроенергії — з початку року — у тому числі на поточні рахунки із спеціальним режимом використання, відкриті на виконання рішень уряду» зазначаються кошти, що надійшли за період з початку календарного року до кінця звітного місяця на додаткові поточні рахунки із спеціальним режимом використання, відкриті на виконання рішень уряду.

    3.13. Рядки 08, 09, 11, 12 ліцензіати з постачання електричної енергії за нерегульованим тарифом не заповнюють.

    3.14. У рядку 13 «Заборгованість споживачів за спожиту електричну енергію на кінець звітного періоду» зазначається вартість електричної енергії, спожитої споживачем станом на кінець звітного періоду, але за яку не сплачено, згідно з укладеними договорами про постачання електричної енергії.

    3.15. У рядку 14 «Списання» зазначається сума списаної заборгованості з наростаючим підсумком з початку звітного року у розрізі категорій споживачів.

    IV. Порядок виправлення звітних даних

    4.1. У разі виявлення недостовірності у поданих до НКРЕ звітних даних їх виправлення здійснюється ліцензіатом у звітах за той період (місяць), у якому були допущені помилки.

    4.2. Виправлені звіти надсилаються ліцензіатом окремим листом з поясненнями щодо причин їх виправлень.

    Начальник управління ліцензійного контролю та територіальних підрозділів

    К. Красюк

    Юридичний портал Справедливість

    Рейтинг: 4.6/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Роз'яснення щодо практичного застосування окремих норм Постанови № 308, Національний банк України

    НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ Генеральний департамент грошово-кредитної політики Територіальним управлінням Національного банку України, банкам України, Асоціації українських банків, Асоціації "Український кредитно-банківський союз", Незалежній асоціації банків України

    Закон об освобождении от ответственности участников «Евромайдана» реализуем, – эксперт

    Закон Украины «Об устранении негативных последствий и недопущении преследования и наказания относительно событий, которые имели место во время проведения мирных собраний» получил низкую правовую ...

    Про офіційні курси гривні до іноземної валюти, Національний банк України

    Національний банк України 16.08.2012 встановлює такі офіційні курси гривні до іноземної валюти* Код цифровий Код літерний Кількість одиниць Назва валюти Офіційний курс

    Про затвердження Зміни до Плану підготовки проектів регуляторних актів у Мінінфраструктури на 2013 рік, Міністерство інфраструктури України

    Про затвердження Зміни до Плану підготовки проектів регуляторних актів у Мінінфраструктури на 2013 рік На виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»( 1160-15 ) НАКАЗУЮ:

    Об адвокате - устами Клиентов

    С огромной благодарностью отзываемся о тех, от кого зависит существование интернет портала.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b