Чому запізнюється «швидка»?

    Чому запізнюється «швидка»?CОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ

    Що робить влада для громади

    Вчасне і водночас якісне надання швидкої допомоги — питання, яке турбує багатьох людей по всій Україні. Особливо це актуально на тлі реформи медичного обслуговування. Адже планується провести структурну перебудову усієї системи, з огляду на потреби населення.

    Так, протягом року на урядову телефонну «гарячу лінію» надійшло 135 звернень щодо роботи швидкої медичної допомоги, що у 2,2 раза більше порівняно з минулорічними показниками. Найбільше їх зареєстровано з Дніпропетровської, Харківської, Одеської областей та Києва. Про це «Урядовому кур’єру» повідомили в Управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру.

    Здебільшого люди скаржаться на те, що бригади швидкої допомоги не виїжджають за викликом (53, або 39,3% звернень з цього приводу) чи дуже запізнюються. Про це розповіли заявники з Дніпропетровської, Одеської, Івано-Франківської областей та міста Києва. Є у хворих претензії і до якості надання медичної допомоги працівниками «швидких» (19 скарг, зокрема 9 з Дніпропетровської області). А ось жителі Кіровоградської й Вінницької областей зверталися з проханнями не припиняти роботу станцій швидкої медичної допомоги у своїх населених пунктах.

    Серед проблем, які нині найбільше допікають самим рятівникам у білих халатах, — нестача машин, їх неналежний технічний стан, брак пального, неякісне обслуговування та ремонт автомобілів, відсутність резервних авто та необхідних ліків. Звертаючись на урядову телефонну «гарячу лінію», люди сподіваються на дієву допомогу. І вони її отримують.

    Так, жителька міста Бердичева Житомирської області звернулася з проханням терміново покласти у лікарню її брата, інваліда І групи, з діагнозом пієлонефрит, ампутованою ногою та з підвищеною температурою. Вона повідомила, що у госпіталізації її брату відмовили через відсутність вільних місць у лікарні міста Малина. Завдяки зверненню на урядову телефонну «гарячу лінію» допомогу хворому надали вчасно. За повідомленням міськради, хворого госпіталізували до терапевтичного відділення міської лікарні.

    Заявниця з Білої Церкви Київської області звернулася з проханням допомогти знайти вакцину для щеплення її доньки проти сказу. Жінка вже зверталася до лікаря-хірурга міської дитячої поліклініки, але там необхідного препарату не було. Головне управління охорони здоров’я Київської облдержадміністрації повідомило, що дитину госпіталізували до Київської обласної дитячої лікарні № 2. Усі необхідні щеплення дівчинці зробили вчасно за рахунок бюджетних коштів.

    З Цюрупинська Херсонської області звернулася жінка з проханням терміново забезпечити її знайомого, який постраждав від укусу павука каракурта, протиотрутою. Управління охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації повідомило, що постраждалого госпіталізували до реанімаційного відділення центральної районної лікарні та провели необхідну терапію. Нині стан пацієнта стабільний.

    Отже, якщо ви маєте проблеми, розв’язання яких належить до компетенції органів виконавчої влади, варто не зволікаючи звернутися до фахівців урядової телефонної «гарячої лінії» або зареєструвати свою пропозицію на веб-сайті Урядового контактного центру www.ukc.gov.ua.

    За минулий тиждень на урядову телефонну «гарячу лінію» звернулося 8270 заявників зі скаргами, заявами та пропозиціями.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Дорослою у ролі немовляти в материнській утробі?

    Ті чоловіки, які до цього причетні, але самі не відчують ніколи й нізащо, таку мить іноді зважуються упіймати власним поглядом. Проте навіть неслабаки духом з найатлетичнішими статурами при цьому ...

    що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 29 березня 2002 року № 573, Фонд державного майна України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 3 серпня 2012 р. за № 1329/21641 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 29 березня 2002 року № 573

    Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Акціонерним товариством закритого типу "Пікор", Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Щодо зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів та до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених Акціонерним товариством закритого типу "Пікор"

    ГПУ прекратила дело в отношении Ю.Тимошенко относительно госгарантий, – адвокат

    Генеральная прокуратура Украины прекратила дело в отношении Юлии Тимошенко относительно государственных гарантий из-за отсутствия состава преступления. Об этом сообщил защитник лидера оппозиции ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Огромное спасибо творцам сайта!!! Он на самом деле - находка! Всё просто отлично!!!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b