За принципом «єдиного вікна»

    За принципом «єдиного вікна»

    Зареєструвати речові права і земельну ділянку буде простіше

    З 1 січня 2013 року має запрацювати нова система державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Про це йшлося під час відеоконференції «Спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно», яка відбулась у Кабінеті Міністрів. Тобто в одному реєстрі речових прав на нерухоме майно реєструватимуть усі речові права як на земельні ділянки, так і на об’єкти, що розташовані на них. Крім того, останнім часом ухвалено зміни до законодавства, спрямовані на спрощення процедури реєстрації речових прав. Вони полягають у тому, що нотаріуса як спеціального суб’єкта наділено повноваженнями щодо реєстрації речових прав на нерухоме майно під час посвідчення нотаріальної угоди. Одне слово, якщо майно зареєстровано на паперових носіях чи в електронному вигляді до набрання чинності цього закону, громадянин уже не повинен іти в жодні органи реєстрації. Потрібно звернутися до нотаріуса, який, маючи доступ до всіх реєстрів, внесе дані про цю нерухомість у реєстр, посвідчить угоду і одразу ж зареєструє це право власності на нерухоме майно. Це стосується лише випадків, коли нотаріус посвідчує угоду з нерухомим майном.

    Процес реєстрації землі пришвидшать. Фото з сайту free-lance.ru

    Щодо органів реєстрації, то вони реєструватимуть і видаватимуть свідоцтва про право власності на новозбудоване, реконструйоване майно. Також реєструватимуть усі заборони, крім договірних, які вчиняє нотаріус, оформлюватимуть і видаватимуть свідоцтва. Щодо земельної ділянки, то формує і визначає її як об’єкт права власності орган земельних ресурсів, реєструється ця земельна ділянка в земельному кадастрі.

    — Внаслідок внесених змін до чинного законодавства відбулося спрощення процедури реєстрації речових прав для відповідних компетентних органів, — повідомила директор департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Мін’юсту Катерина Чижмарь. — Це спрощення полягає насамперед у тому, що встановлюється певна процедура електронної, інформаційної взаємодії між компетентними органами. Це надзвичайно важливо. Можна сказати, що це ноу-хау, бо нині у нас існує принаймні 5 державних та єдиних реєстрів, що в них вносять різні відомості, які містять інформацію про майно і про власника, а також характеристики цього майна. Тепер уніфіковується інформація, яка перебуває в цих реєстрах, оскільки держава вже гарантує достовірність відомостей, котрі є і вносяться до єдиного реєстру речових прав. Отже, спрощення полягає для державних органів також і в адаптації цих реєстрів та їх об’єднанні в одну інформаційну базу.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Заявки на приобретение торгового патента теперь нужно подавать по новой форме

    Заявки на приобретение торгового патента теперь нужно подавать по новой форме. Об этом предупреждает Госкомпредпринимательства.

    Про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства закордонних справ України, Міністерство закордонних справ України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21 лютого 2013 р. за № 302/22834 Про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства закордонних справ України

    Традиційно напередодні Нового року слід очікувати на подорожчання яєць

    Кілька днів тому, коли купувала продукти на тиждень, звернула увагу, що за курячі яйця, які влітку можна було придбати по 67 грн за десяток, сьогодні потрібно викласти 810 грн. Зрозуміло, що ...

    Про затвердження Правил спортивних змагань з кунгфу, Міністерство молоді та спорту України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 липня 2013 р. за № 1178/23710 Про затвердження Правил спортивних змагань з кунгфу Відповідно до частини другої статті 40 Закону України "Про фізичну культуру і спорт"( 3808-12 ), Указу Президента України від 28 лютого 2013 року № 96( 96/2013 ) "Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади" з урахуванням пропозицій Федерації кунгфу України та з метою забезпечення належної організації та проведення в Україні всеукраїнських змагань з кунгфу НАКАЗУЮ:

    Об адвокате - устами Клиентов

    Доброе утро!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b