Про визнання рішення протиправним - Київський апеляційний адміністративний суд - Парінов А.Б.

  1. КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. УХВАЛА

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа 753/6371/14

УХВАЛА

24 грудня 2014 року м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Парінов А.Б., перевіривши апеляційну скаргу управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві на постанову Дарницького районного суду м. Києва від 21 листопада 2014 року у справі за позовом ОСОБА_1 до управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві про визнання рішення протиправним,-

ВСТАНОВИВ:

До Київського апеляційного адміністративного суду м. Києва надійшла апеляційна скарга управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві на постанову Дарницького районного суду м. Києва від 21 листопада 2014 року.

Перевіривши подану до суду апеляційну скаргу, вважаю, що вона не відповідає вимогам ч. 6 ст. 187 КАС України у зв'язку з тим, що апелянтом не додано до апеляційної скарги документ про сплату судового збору за розгляд апеляційної скарги.

Відповідно до ч. 6 ст.187 КАС України до апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору.

Порядок та розміри сплати судового збору регулюється Законом України «Про судовий збір» від 08 липня 2011 року № 3674-VI.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» ставки державного мита встановлюються в таких розмірах: за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру - 0,06 розміру мінімальної заробітної плати; за подання апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду - 50% ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви.

Реквізити для сплати судового збору за подачу апеляційних скарг:

Одержувач: УДКСУ у Печерському районі м. Києва, ЄДРПОУ одержувача: 38004897.

Банк одержувача: ГУДКСУ у м. Києві, МФО банку: 820019, рахунок: 31211206781007.

Код класифікації доходів бюджету: 22030001.

Зі змісту ст. 5 Закону України «Про судовий збір», якою встановлено пільги щодо сплату судового збору, не вбачається, що органи державної виконавчої служби, в справи, у яких вони виступають відповідачами, звільнені від сплати судового збору.

Таким чином, апеляційна скарга відповідача не відповідає встановленим вимогам.

Вказані недоліки можуть бути усунуті шляхом подання суду апеляційної інстанції оригіналу документа про сплату судового збору за вказаними вище реквізитами або пояснення із зазначенням підстав звільнення від сплати судового збору.

Відповідно до п. 5 ст. 189 КАС України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 187 цього Кодексу, застосовуються правила статті 108 цього Кодексу, згідно з якою вказана апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, а апелянту встановлюється строк для усунення недоліків.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 108, ст.189 КАС України,-

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві на постанову Дарницького районного суду м. Києва від 21 листопада 2014 року залишити без руху та надати строк на усунення недоліків протягом п'яти днів з моменту отримання копії ухвали.

У випадку невиконання вимог ухвали апеляційна скарга буде повернута апелянту.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання касаційної скарги до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів після набрання законної сили.

Суддя А.Б. Парінов

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Это будет Вам интересно

Про затвердження Порядку погодження кандидатур керівників фондових бірж та депозитаріїв і вимоги до таких керівників під час їх перебування на посаді, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Порядок встановлює процедуру та умови отримання погодження Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку кандидатур на посади керівників фондової біржі або депозитарію, вимоги до ...

Законопроект об ограничении размера адвокатских взносов рекомендуют доработать

Комитет по вопросам верховенства права и правосудия рекомендует парламенту направить на доработку проект закона о внесении изменений в Закон «Об адвокатуре и адвокатской деятельности» относительно ...

В.Янукович обещал, что решение Евросуда по делу Ю.Луценко будет исполнено, – генсек СЕ

Президент Украины Виктор Янукович лично обещал генеральному секретарю Совета Европы Турбьерну Ягланду, что решение Европейского суда по правам человека по делу экс-министра МВД Юрия Луценко будет ...

Підручник «Основи теорії різання матеріалів»

Підручник Основи теорії різання матеріалів (автори: М. П. Мазур, Ю. М. Внуков, В. Л. Добоскок, В. О. Залога, Ю. К. Новосьолов, Ф. Я. Якубов) Вченою радою Сумського державного університету висунуто ...

Об адвокате - устами Клиентов

Спасибо его создателям и тем, от кого зависит продвижение портала.

Рекомендовано Адвокатом
Телефон семейных адвокатов
Статьи о семейном праве
Стягнення заборгованості через суд

Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

Консультации Адвоката
Новости Семейного права
Утверждена программа празднования Нового года ...

Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b