Про стягнення аліментів - Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської об - Герчаківська О. Я.

  1. РІШЕННЯ
  2. І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

РІШЕННЯ

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26.12.2014 Справа №1915/14809/2012 Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючої Герчаківської О.Я.,

з участю секретаря Мандзія В.П.,

позивача ОСОБА_1,

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Тернополі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася в суд із позовною заявою до відповідача ОСОБА_3 про стягнення аліментів в її користь на утримання неповнолітньої дочки ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, в твердій грошовій сумі в розмірі 1000 грн. щомісячно, починаючи з дня пред'явлення позову до суду і до досягнення дитиною повноліття, мотивуючи тим, що дочка потребує матеріальної допомоги, а відповідач в добровільному порядку такої допомоги на утримання дитини не надає.

В судовому засіданні позивач заявлені позовні вимоги підтримала з підстав, викладених у позовній заяві, просила суд їх задовольнити.

Представник відповідача в судовому засіданні позовні вимоги визнала частково, покликаючись на письмові заперечення, та пояснила, що відповідач згідний сплачувати аліменти на утримання неповнолітньої дочки ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 500 грн., починаючи з дня пред'явлення позову до суду і до досягнення дитиною повноліття.

Дослідивши та оцінивши докази по справі, заслухавши пояснення сторін, суд встановив наступні обставини.

18 вересня 2006 року між сторонами укладено шлюб, про що свідчить свідоцтво про шлюб серії НОМЕР_2 від 18 вересня 2006 року, видане Відділом реєстрації актів цивільного стану Тернопільського районного управління юстиції Тернопільської області України.

Від даного шлюбу в подружжя народилась дитина - дочка ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_3 від 25 грудня 2007 року, виданим Шляхтинецькою сільською радою Тернопільського району Тернопільської області.

Відповідно до довідки №569 від 02 вересня 2014 року, виданої Шляхтинецькою сільською радою Тернопільського району Тернопільської області, жителька с.Шляхтинці ОСОБА_1 має на своєму утриманні неповнолітню дочку - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Згідно акту обстеження матеріально-побутових умов жительки с.Шляхтинці ОСОБА_1, складеного 02 вересня 2014 року комісією в складі представників Шляхтинецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, при обстеженні матеріально-побутових умов жительки с.Шляхтинці ОСОБА_1 виявилося, що остання разом із дочкою проживає у власному житловому будинку 1984 року будівництва, будинок газифікований. На даний час працює в м.Тернополі. Крім заробітної плати інших доходів не має. Разом з нею проживають: батько ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, мати - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2

Відповідно до ст.180 СК України батьки зобов'язані утримувати дітей до досягнення ними повноліття.

Частка заробітку (доходу) матері, батька, яка буде стягуватись як аліменти на дитину, визначається судом (ч.1 ст.183 СК України).

Відповідно до змісту ст.184 СК України, якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину доходу одержує в натурі, а також за наявності інших обставин, що мають істотне значення, суд за заявою платника або одержувача може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі.

Аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред'явлення позову (ч.1 ст.191 СК України).

В судовому засіданні не здобуто будь-яких доказів, що за станом здоров'я чи матеріальним становищем ОСОБА_3 не може виконувати своїх аліментних обов'язків щодо утримання дочки ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Встановлено, що відповідач офіційно не працевлаштований, однак є працездатним, його стан здоров'я задовільний, аліментних обов'язків ОСОБА_3 не має, однак не виконує покладений на нього обов'язок утримувати дитину до досягнення нею повноліття. Останній проживає з матір'ю ОСОБА_8, яка перебуває на пенсії по інвалідності загального захворювання ІІІ групи, а тому знаходиться на утриманні ОСОБА_3

За таких обставин, суд вважає, що вимоги позивача підлягають до часткового задоволення. Стягнення аліментів із ОСОБА_3 на утримання неповнолітньої дочки слід визначити в твердій грошовій сумі в розмірі 600,00 грн. щомісячно, починаючи з 03 вересня 2014 року і до досягнення дитиною повноліття.

Рішення суду в частині стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць слід допустити до негайного виконання (ст.367 ЦПК України).

Судові витрати в доход держави підлягають стягненню з відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.150, 180-184, 191 СК України, ст.ст.10, 60, 213, 215, 294, 367 ЦПК України, суд,-

вирішив:

Позов задовольнити частково.

Стягнути із ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3 (ідентифікаційний код НОМЕР_1), який проживає в с.Камянки Підволочиського району Тернопільської області, в користь ОСОБА_1 аліменти на утримання неповнолітньої дочки - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, в твердій грошовій сумі в розмірі 600 (шістсот) грн. щомісячно, починаючи з 03 вересня 2014 року до досягнення дитиною повноліття.

Стягнути із ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3 (ідентифікаційний код НОМЕР_1), який проживає в с.Камянки Підволочиського району Тернопільської області, в користь держави судовий збір в розмірі 243 (двісті сорок три) грн. 60 (шістдесят) коп.

Рішення суду в частині стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць допустити до негайного виконання.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонний суд.

Головуюча О.Герчаківська

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Это будет Вам интересно

Про затвердження Інструкції з діловодства за зверненнями громадян у Державній інспекції сільського господарства України, Міністерство аграрної політики та продовольства України

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 7 вересня 2012 р. за № 1544/21856 Про затвердження Інструкції з діловодства за зверненнями громадян у Державній інспекції сільського господарства України

Лідера «Братів-мусульман» заарештували у Каїрі

У столиці Єгипту Каїрі заарештували духовного лідера рухуБрати-мусульманиМохаммеда Баді. Про це повідомила влада країни.

У Росії розпочалася «метеоритна лихоманка»

Мисливці за космічною здобиччю прямують до озера Чебаркуль поблизу Челябінська, де впав найбільший уламокметеоритноготіла. Люди сподіваються наживитися на унікальному явищі, адже, за даними експертів, ...

Провідні держави світу налаштовані на відновлення переговорів з Іраном щодо ядерної програми

Провідні держави світу сподіваються відновити переговори з Іраном щодо ядерної програми вже в найближчому майбутньому, є сподівання, що з новим іранським президентом діалог ітиме успішніше.

Об адвокате - устами Клиентов

. Абсолютно случайно набрел на этот сайт, чему сильно рад и доволен! С удовольствием сошлюсь на Вас на своей страничке в блоге!

Рекомендовано Адвокатом
Телефон семейных адвокатов
Статьи о семейном праве
Стягнення заборгованості через суд

Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

Консультации Адвоката
Новости Семейного права
Утверждена программа празднования Нового года ...

Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b