Про стягнення аліментів - Бердянський міськрайонний суд Запорізької області - Прінь І. П.

  1. РІШЕННЯ

Справа № 310/1650/14-ц

РІШЕННЯ

Іменем України

16 квітня 2014 року м.Бердянськ

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області в складі:

головуючого судді Прінь І.П.,

при секретарі Бевз О.В.,

за участю: позивача ОСОБА_1,

відповідача ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,

В С Т А Н О В И В:

28.02.2014р. ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення аліментів у розмірі 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на утримання двох дітей ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, і ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, починаючи стягнення з дня подачі заяви до суду і до повноліття дітей. В обґрунтування позову зазначила, що відповідач є батьком ОСОБА_3 і ОСОБА_4. Діти проживають з нею і знаходяться на її утриманні, відповідач матеріальної допомоги на утримання дітей у добровільному порядку не надає.

Позивачка у судовому засіданні позов підтримала, просить його задовольнити

Відповідач позовні вимоги визнав. Згоден виплачувати аліменти у розмірі, заявленому у позові. Суду пояснив, що зараз ніде не працює, є інвалідом 1 групи.

Вислухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач є батьком неповнолітніх ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, і ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, що підтверджується свідоцтвом про народження дітей ( а.с.4,5) та не заперечується відповідачем.

Ст. 180 СК України передбачено, що батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. Обов'язок утримувати дитину є рівною мірою обов'язком як матері, так і батька, причому, обов'язком особистим, індивідуальним, а не солідарним.

Відповідно до ст.181 СК України кошти на утримання дитини ( аліменти) можуть бути присуджені за рішенням суду у частці від доходу особи, зобов'язаної утримувати дитину або у твердій грошовій сумі.

Згідно зі статтею 182 СК України, суд при визначенні розміру аліментів має врахувати стан здоров'я та матеріальне становище дитини та платника аліментів, проте мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

З пояснень відповідача вбачається, що він є інвалідом 1 групи, іншого доходу крім пенсії по інвалідності не має.

З огляду на встановлені у судовому засіданні обставини, враховуючи матеріальне становище позивача та відповідача, суд дійшов висновку про можливість стягнення з відповідача аліментів на утримання дітей у мінімальному розмірі - 30 % прожиткового мінімуму, встановленого для дитини відповідного віку, щомісячно на кожну дитину, до досягнення дітьми повноліття.

Відповідно до ст. 191 СК України аліменти на утримання дитини присуджуються за рішенням суду від дня пред'явлення позову.

Судові витрати у цій справі необхідно віднести на рахунок держави, відповідно до ст. 88 ЦПК України, оскільки відповідач є інвалідом 1 групи, що підтверджено пенсійним посвідченням НОМЕР_1.

Керуючись ст.ст.180,181, 182, 184, 191, СК України, ст.ст. 3, 10,15, 60, 208, 212-215 ЦПК України,

В И Р І Ш И В:

Позовну заяву задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженця м. Бердянська Запорізької області ( ІПН НОМЕР_1) на користь ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_2) аліменти на утримання дітей ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, і ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, у розмірі 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, на кожну дитину, починаючи стягнення з 28 лютого 2014 року і до досягнення дітьми повноліття.

Судові витрати у цій справі віднести на рахунок держави.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Запорізької області через Бердянський міськрайонний суд протягом 10 днів з дня його проголошення.

Суддя: І. П. Прінь

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Это будет Вам интересно

В.Овчаренко, восстановленный вчера в должности судьи КСУ, написал заявление об отставке

Вячеслав Овчаренко, которого вчера восстановили в должности судьи Конституционного суда Украины, написал заявление об отставке. Об этом заявил журналистам глава КСУ Юрий Баулин.

Прокуратура подтвердила подлинность документов с поправками в Налоговый кодекс

Прокуратура города Киева проверила законность решения милиции о прекращении уголовного производства относительно возможной фальсификации текста законопроекта №2054 «О внесении изменений в Налоговый ...

За тиждень на Житомирщині зникли четверо грибників

З 26 серпня по 2 вересня в різних районах Житомирщини зникли без вісти четверо грибників, з яких троє - пенсіонери.

Про розподіл витратних матеріалів для автоматичного цитаферезу на апараті типу "Амікус", закуплених за кошти Державного бюджету України на 2012 рік, Міністерство охорони здоров'я України

Про розподіл витратних матеріалів для автоматичного цитаферезу на апараті типу "Амікус", закуплених за кошти Державного бюджету України на 2012 рік

Об адвокате - устами Клиентов

Чувствуется истинная забота о ближних. Благодаря занимательному интернет порталу я, наконец, надумался.

Рекомендовано Адвокатом
Телефон семейных адвокатов
Статьи о семейном праве
Стягнення заборгованості через суд

Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

Консультации Адвоката
Новости Семейного права
Утверждена программа празднования Нового года ...

Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b