Працівники ДАІ Житомирщини несуть службу в зоні проведення АТО

    Працівники ДАІ Житомирщини несуть службу в зоні проведення АТОПро це під час прес-конференції в УМВС України в Житомирській області повідомив керівник регіонального управління ДАІ Володимир Гриб. Також він розповів про заходи з наведення ладу на автодорогах області.

    «Основним завданням Державтоінспекції було і залишається наведення правопорядку на автодорогах нашого регіону, профілактика аварійності та зниження тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод», — говорить начальник УДАІ УМВС Житомирщини Володимир Гриб. — «Серед основних причин, які призводять до трагедій на дорогах, залишається керування водіями у стані алкогольного сп’яніння».

    Лише в липні нетверезими керманичами на автодорогах області скоєно 34 дорожньо-транспортні пригоди, що призвели до загибелі учасника дорожнього руху та травмування ще дев’яти осіб. З початку року таких подій зареєстровано понад двох сотень, фактично кожна четверта з них — з потерпілими. За таких обставин загинуло 9 осіб, ще 75 отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

    Аби вплинути на ситуацію, управлінням ДАІ Житомирщини вжито низку профілактичних заходів. Зокрема, в вихідні дні охоронці дорожнього порядку відпрацьовують вулично-дорожню мережу обласного центру, в тому числі найбільш імовірні місця появи нетверезих водіїв — паркові зони. До проведення таких заходів залучаються і керівники районних відділень ДАІ з усієї області. Лише за минулу суботу в Житомирі затримано восьмеро нетверезих керманичів. Крім того, задокументовано ще 35 порушень Правил дорожнього руху, серед яких сім фактів ігнорування вимог дорожніх знаків заборони у паркових зонах.

    «У середньому щодоби інспектори дорожньо-патрульної служби на автошляхах області загалом виявляють до двох десятків нетверезих водіїв», — каже Володимир Гриб.

    Окрім того, очільник ДАІ Житомирщини проінформував присутніх про результати проведення на території області операції «Автобус», що серед іншого передбачала низку заходів з попередження аварійності з вини та за участю пасажирського транспорту.

    «Працівники ДАІ перевірили понад 300 суб’єктів господарювання, які надають послуги пасажирських перевезень, оглянуто понад п’ять тисяч автобусів, у тому числі майже 200 з яких використовуються для перевезення дітей. Кожен 12-й з автобусів виявився з технічними несправностями, серед яких заблоковані аварійні виходи, непрацюючі зовнішні світлові прилади, несправності рульового управління та невідповідність шин і коліс. Окрім того, зафіксовано майже дві тисячі порушень водіями автобусів правил дорожнього руху та безпеки. Найбільше з них — відхилення від маршруту руху, перевезення надмірної кількості пасажирів і перевищення швидкості. Також виявлено чотири водія автобусів, які перебували у нетверезому стані», — повідомив Володимир Іванович.

    Ще однією проблемою на сьогодні є викрадення транспортних засобів. Цього року на території області скоєно 74 незаконних заволодіння автівками, у 43-х випадках міліція повернула викрадений транспорт власникам. Як правило, під загрозою опиняються автомобілі, які не обладнані протиугінними системами.

    «Суттєвим фактором, що сприяє злочинцям, є і безпечність самих автовласників. Вже давно нагальною проблемою постало питання залишення транспортних засобів у дворах багатоповерхівок. По перше, це створює незручності їх мешканцям. По друге, досить часто унеможливлює проїзд аварійно-рятувальних служб та автомобілів швидкої медичної допомоги. По третє, це «на руку» злочинцям. Адже у зв'язку з відсутністю будь-якої охорони значно простіше викрасти транспортний засіб, або речі з його салону. Не рідкістю бувають і випадки, коли, залишаючи автомобіль, власник взагалі забуває його закрити та залишає в ньому реєстраційні документи», — коментує Володимир Гриб.

    Відтак працівники ДАІ звертаються до власників автомобілів з наполегливим проханням вжити усіх можливих заходів, аби уберегти свій транспорт від злочинних посягань.

    Володимир Іванович також повідомив, що наразі здійснюється направлення житомирських працівників ДАІ у зону проведення АТО для надання допомоги у наведенні правопорядку. У червні на території Донеччини несли службу десять працівників Державтоінспекції з Житомирщини, які після успішного завершення виконання завдань благополучно повернулися додому. А з 23 липня в зоні проведення антитерористичної операції перебуває ще 15 офіцерів ДАІ області, які упродовж місяця будуть нести службу на блокпостах спільно з військовими та Національною гвардією. Увесь особовий склад, відряджений на схід нашої держави, забезпечений засобами бронезахисту, зброєю, боєприпасами та продуктами харчування.

    На завершення прес-конференції керівник обласного УДАІ звернувся до громадськості з проханням сповіщати про виявлені факти дорожніх правопорушень, у тому числі й працівниками міліції. Належне реагування на такі повідомлення буде негайним.

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    На півночі Індії аварія: загинули щонайменше 28 людей

    У долині Кангра у штаті Хімачал-Прадеш на півночі Індії автобус впав у прірву, внаслідок чого загинули щонайменше 28 людей.

    Про встановлення граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

    Про встановлення граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання Відповідно до Указу Президента України від 23 листопада 2011 року № 1059( 1059/2011 ) «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики» та постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2006 року № 605( 605-2006-п ) «Деякі питання діяльності Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» (зі змінами) Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, ПОСТАНОВЛЯЄ:

    На Вінниччині працівники ДАІ за декілька годин знайшли викрадений автомобіль

    Днями до працівників Липовецької міліції звернувся 47-річний мешканець одного з сіл району. Чоловік повідомив про викрадення свого автомобіля ВАЗ-2108. Зловмисник викрав вітчизняну автівку прямо ...

    Спека накриє Україну

    У середу, 7 серпня, з Центральної Європи на більшу частину території України, крім сходу, пошириться спекотне і в основному сухе повітря, погоду визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску. ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Большущее спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - просто умнички.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b