Науковці Університету Лондона знайшли спосіб, як виявити ракові пухлини за допомогою шоколадки, коли чи будь-якої їжі з великим вмістом цукру.
Як повідомляє The Daily Mail, дослідники встановили, що ракові пухлини споживають помітно більше глюкози ніж здорові клітини організму. Також в Університеті Лондона помітили, що на МРТ на певній частості можна простежити за споживанням глюкози в організмі.
Таким чином на знімках пацієнта, який випив коли чи з'їв шоколадку перед обстеженням, ракова пухлина буде яскравіше світитися ніж здорові тканини.
Вчені переконують, що новий спосіб значно безпечніший і дешевший ніж обстеження за допомогою радіаційного опромінення. Щоправда, далеко не у всіх клініках є МРТ, тож не всі зможуть ним скористатися.
«Я до останнього не вірив, що МРТ можна налаштувати на потрібні частоти, щоб стало видно, як організм споживає глюкозу. Ще 18 місяців тому це було фантастикою. Але зараз ми це може зробити», — сказав директор Центру біомедичної візуалізації Марк Літго.
Раніше британських курців лякали сигаретами з раковими пухлинами, які розвиваються на недопалку з кожною затяжкою.