Дороговказна нитка

    Дороговказна нитка

    Рубіжанське підприємство планує майже повністю замінити своєю продукцією імпорт матеріалів для легкої промисловості

    Про підприємство та Юрія Цибулю, який його очолює, вперше заговорили в області після II Луганського міжнародного інвестиційного форуму й початку проекту «Золота сотня», ініційованого головою облдержадміністрації для підтримки керівників малого та середнього бізнесу. Юрій Геннадійович виявився одним із найяскравіших «новачків», а його підприємство — одним із найперспективніших як для рідного міста, так і для краю загалом. Про стрімке зростання компанії свідчить відкриття 25 травня нового цеху з виробництва синтетичних ниток, загальне зростання чисельності виробничих потужностей (товарообіг за 2011 рік збільшився в 1,6 раза порівняно з 2010-м) та кількості робочих місць.

    Про те, як з’являються свіжі ідеї та триває пошук своєї ніші в економічному просторі, Юрій Цибуля розповів в інтерв’ю «Урядовому кур’єру».

    — У нашій області місто Рубіжне можна вважати столицею панчішно-шкарпеткового виробництва. Свого часу тут працювала одна з найбільших фабрик України такого профілю, і хоч як цілісний механізм вона припинила свою діяльність, рубіжанці, як і раніше, претендують на звання «панчішно-шкарпеткового» центру, — розповідає Юрій Цибуля. — Сталося так, що після банкрутства фабрики деякі підприємливі люди орендували окремі цехи та налагодили випуск продукції. Загалом утворилося кілька десятків приватних виробництв із виготовлення панчішно-шкарпеткової продукції. І всім потрібна сировина!

    Наш «РУ-ТЕКС» починався так, як і всі в той час. Були початковий капітал, пошук, ризик, помилки у виборі стратегії. Така сутність бізнесу. Але ще було й велике бажання не просто налагодити виробництво, а й освоїти сучасні технології. І ми почали не тільки завозити сировину — нитку — з Росії, Польщі, Туреччини, а закупили обладнання, яке дає змогу виробляти натуральні та змішані волокна для легкої промисловості.

    Сьогодні ми одне з небагатьох підприємств в Україні, яке виробляє пневмоз’єднану еластанову нитку і постачає її підприємствам. Споживачі нашої продукції — фабрики, які працюють не тільки в Рубіжному, а й у Тернополі, Чернівцях, Харкові. Устаткування постійно оновлюємо, закуповуючи найсучасніше швейцарське обладнання, яке дає змогу впроваджувати найпередовіші технології. Наше підприємство поки що невелике, але має тенденції до зростання.

    Юрій Цибуля у вільний час полюбляє шахи. ФотоАлли АНТИПОВОЇ

    — Юрію, бачу у вас у кабінеті шахівницю. Скажіть, нині ведення бізнесу в Україні краще порівняти з грою в шахи чи в шашки?

    — Швидше це головоломка за принципом кубика Рубіка. Якби не конкретна допомога обласної влади, ми ще довго не змогли б поширити виробництво. Але в області працює програма «Золота сотня», і це справді допомагає долати безліч перепон, які виникають на шляху підприємців. З нами співпрацює Регіональне агентство сприяння залученню інвестицій, і це серйозна підтримка. Тут навчають підприємців того, чого вони не знають і не вміють: правильно складати бізнес-плани, шукати партнерів, інвестиції тощо.

    Завдяки такому об’єднанню зусиль ми познайомилися із представниками швейцарської фірми «SSM SCHARER SCHWEITER METTLER AG» і не тільки розширили виробництво, переїхали в нову споруду, а й домовляємося про закупівлю нового обладнання — модульної установки для формування синтетичних ниток широкого асортименту. До речі, під час підписання угоди представник швейцарської фірми Олів’є Дессоулаві підкреслив, що саме підтримка нашого підприємства обласною владою стала запорукою українсько-швейцарського співробітництва.

    Завдяки цьому об’єднанню зусиль ми в Рубіжному вже допомагаємо і новим підприємствам вирішувати виробничі питання, передаємо свій досвід, знання, контакти. Але сумно, що в той час, коли обласна влада намагається створити умови для залучення інвестицій, місцева міська влада ніби й не помічає перспективних підприємств і не прагне створювати умови для успішного залучення інвестицій в економіку міста.

    — Але ж колишнє місто хіміків свого часу втратило багато робочих місць після криз.

    — Загальновідомо, що саме малий та середній бізнес «витягнув» на собі економіку в кризовому 2008 році. І всі розуміють, що в нашому краї треба розвивати не лише вугільну промисловість та підтримувати колишні велетні.

    Що цікавить інвестора? Насамперед податок на землю й можливість отримання пільг у цьому питанні, аби будувати нові споруди для виробництва. До того ж, місцева влада може вирішити ще багато організаційних питань як, наприклад, підвезення людей тощо. Треба ж не тільки дахи латати! Місцева влада повинна доводити, що наш майданчик для інвестицій перспективний. Модернізація виробництва веде до збільшення кількості робочих місць, а це добре для міста. Загалом у наших конкурентів — турків, поляків — умови для ведення бізнесу в їхніх країнах вигідніші завдяки і меншим банківським ставкам за кредитами, і умовам лізингових кампаній, та й для розвитку легкої промисловості допомагає нульова ставка податку на ввезення сучасного обладнання з-за кордону. А ми платимо за ввезення встаткування 20% податку. Це заважає, доводиться вилучати кошти з обігу. Але це вже питання для обговорення на вищому рівні.

    — Усі ці питання ви бажаєте обговорити під час дискусій у рамках III Луганського міжнародного інвестиційного форуму?

    — Так, плануємо. Акцент на форумі буде зроблено на зустрічі у форматі «business to business», тобто на прямих зустрічах потенційних партнерів. Ми сьогодні купуємо приміщення під майбутні виробництва, потрошку розширюємося. Під це, можливо, й братимемо кредити. Вироблятимемо синтетичну нитку-лайкру та поліестер. Це великий проект, який потрібен Україні.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Про затвердження скоригованого проекту “Будівництво підприємства на базі Новокостянтинівського родовища уранових руд”, Кабінет Міністрів України

    Про затвердження скоригованого проекту "Будівництво підприємства на базі Новокостянтинівського родовища уранових руд" Затвердити поданий Міністерством енергетики та вугільної промисловості скоригований проект "Будівництво підприємства на базі Новокостянтинівського родовища уранових руд", розроблений державним підприємством "Український науково-дослідний та проектно-розвідувальний інститут промислової технології" та рекомендований до затвердження державним підприємством "Укрдержбудекспертиза" Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, з такими основними техніко-економічними показниками:

    За статистикою 40% українців не хочуть досліджувати стан здоров'я

    Майже половина українців не хочуть досліджувати стан свого здоров'я навіть під час безкоштовних оглядів, які Міністерство охорони здоров'я організовує за місцем їхнього проживання.

    Нове космічне «таксі» прямує до МКС

    Космічний вантажний корабель Дреґон стартував з мису Канаверал у США і прямує до МКС.

    Про затвердження Розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, розпорядником якої є Фонд державного майна України, та Порядку відшкодування фактичних витрат, Фонд державного майна України

    Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 серпня 2012 р. за № 1378/21690 Про затвердження Розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Фонд державного майна України, та Порядку відшкодування фактичних витрат

    Об адвокате - устами Клиентов

    Этот интернет сайт классный! Пользовался очень чуть ли не по три раза на день. Думаю, что этот интернет сайт ожидает светлое будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими новыми работами почаще! Дерзайте!

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b