«Апокаліпсис» відміняється

    «Апокаліпсис» відміняєтьсяЗАСІДАННЯ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ

    Уряд запевняє, що в Україні після виборів ціни, тарифи і гривня будуть стабільними

    Кожен період виборчих перегонів ставить перед суспільством схожі завдання. Політики сперечаються за увагу виборців, а їм, тобто нам із вами, хочеться пройти цей етап якомога швидше і безболісніше для душевного спокою та рівня наповнення гаманців. Бо досвід засвідчує: майже щоразу після передвиборного затишшя настає час змін, що проявляється не лише ротацією керівників багатьох рівнів, а й новими цінниками на споживчому ринку.

    Нині також ходять багато розмов про життя «після». Як воно буде насправді, ми невдовзі пересвідчимося на власні очі. Думок із цього приводу багато, і всі вони діаметрально протилежні. Що ж станеться з курсом гривні, споживчими цінами, тарифами на газ, тепло, електроенергію? Відповіді на ці актуальні запитання спробував дати Прем’єр-міністр Микола Азаров як у ході нещодавньої робочої поїздки на Одещину, так і під час учорашнього засідання очолюваного ним уряду.

    Прем’єр скептично ставиться до залякувань про злет цін на продукти харчування, обвал національної валюти, стрімке підвищення комунальних тарифів. Тобто сценарій «такого собі міні-апокаліпсису» відкидає категорично. Своє бачення ситуації він у вівторок змалював жителям Одещини, а вчора озвучив цю позицію з урядової трибуни: «Щоб відповідь почула вся країна».

    Прем'єр запевнив, що жодного підвищення вартості послуг ЖКГ не буде. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

    Ситуація повністю контрольована

    «Ми не дозволимо вводити в оману наших громадян. Ми, як відповідальна влада, не проводимо політику за принципом «до виборів і після виборів», — наголосив він. — Наша стратегія за ці роки вивірена, і ми її реалізуємо відповідально і цілеспрямовано. Стосовно цінової стабільності — ситуація повністю контрольована».

    Період роботи нинішнього уряду, за словами його керівника, характеризується збільшенням індексу споживчих цін лише на 10%, що вдвічі менше, ніж за 2008 рік. Микола Азаров не втомлюється переконувати співгромадян, що урядова команда не тільки не допустила цінових стрибків, а й забезпечила істотне здешевлення багатьох продуктів харчування: «Незважаючи на сезонні коливання, з початку року, наприклад, яйця подешевшали на 28%, овочі — на 21%, молоко — приблизно на 11%, рис — майже на 9%, масло вершкове — на 8%, цукор — на 6%, сири — на 5,6%».

    Підстав для оптимізму додають «достатньо високий врожай зернових і овочів, відродження тваринництва, розбудова сучасної інфраструктури для зберігання та транспортування сільгосппродукції», створення оптових ринків і продуктові ярмарки. Загалом уряд, зазначив Прем’єр-міністр, має цілий арсенал інших інструментів для згладжування сезонних цінових коливань за рахунок резервів, запасів, роботи з торговельними мережами, регулювання торговельних надбавок. «Уряд заявляє, що і надалі цінова стабільність на споживчому ринку утримуватиметься», — пообіцяв Микола Азаров.

    Дуже важливим аспектом залишається стабільність національної грошової одиниці. «Я неодноразово заявляв, відповідні заяви робив і Національний банк України: і до, і після виборів позиція гривні залишиться економічно міцною, — підкреслив очільник Кабміну. — Національний банк і уряд мають всі необхідні ресурси та інструменти, щоб це забезпечити». Крім того, нині в Україну надходить більше іноземної валюти, ніж витрачається на імпорт товарів. Завдяки цьому валютні резерви НБУ перебувають на докризовому рівні без будь-якої зовнішньої підтримки.

    Таку саму тверду позицію він висловив і з приводу вартості житлово-комунальних послуг: «Відповідально заявляю: жодного підвищення після виборів на ці послуги не буде».

    Ціни на газ і електроенергію справді залишаються сталими впродовж 15 та 17 місяців відповідно, у разі споживання в межах лімітів. Спалив понад 150 чи 800 кВт/год — сплачуй півтора раза і вдвічі більше, ніж до 150. З газом — така сама історія. Хто перевищив норму в 12 тисяч кубометрів на рік (за наявності лічильника), платить майже вдвічі більше, ніж до 2,5 тисячі кубів.

    Вартість послуг з водопостачання і водовідведення протягом цього року зросла в середньому по Україні приблизно на 6%. А тільки за 2008 рік аналогічний показник підскочив на 45%. Гаряча вода та опалення за 2,5 року роботи чинного уряду подорожчали в середньому на 20%. За цей же період тисяча кубічних метрів імпортованого природного газу з весни 2010 року подорожчала майже вдвічі. «Але ми не перекладали на людей цей тягар і не робитимемо цього й надалі», — інтонація Миколи Азарова була доволі впевненою.

    Єдиним, що викликає його занепокоєння, залишається істотна різниця тарифів на водопостачання в різних областях країни. Чому, скажімо, у Луганську люди сплачують за це майже втричі більше, ніж жителі столиці? Це зовсім не означає, що треба підвищити вартість у Києві. Навпаки, уряд закладає кошти на компенсацію високої собівартості там, де вона перевищує середню по Україні, а також передбачає заходи з модернізації водопровідно-каналізаційного господарства депресивних регіонів.

    Тепло без «майже»

    Кілька міністерств і відомств прозвітували на урядових засіданнях про майже повне завершення підготовки до опалювального сезону. Миколу Азарова термін «майже» жодним чином не влаштовує. Він наголошує не на активізації підготовки, а на її остаточному завершенні. Адже в кількох областях середньодобова температура вже опустилася до 8 градусів, що є сигналом до подачі тепла в мережі.

    Вчора було розпочато процес підключення опалення в лікарнях, поліклініках, школах і дитячих садочках. «Ще раз попереджаю: це ті об’єкти, які повинні отримати тепло вчасно і в повному обсязі», — доручив Микола Азаров.

    У цьому контексті він сподівається на активний зворотний зв’язок між владою та ЗМІ, які сповіщають про формальну подекуди підготовку житлового й соціального фонду до холодів. Від міністрів Прем’єр вимагає швидкої реакції на сигнали преси та інформування про оперативне усунення недоліків.

    ЩО РОЗГЛЯНУТО НА ЗАСIДАННI УРЯДУ

    ♦ Про призначення державних стипендій видатним діячам інформаційної сфери (проект указу Президента);

    ♦ Про затвердження нормативів харчування в державних і комунальних дитячих санаторно-курортних закладах (крім протитуберкульозних) (постанова Кабінету Міністрів);

    ♦ Про внесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України (постанова Кабінету Міністрів);

    ♦ Про утворення Міжвідомчої комісії з авіаційної безпеки цивільної авіації (постанова Кабінету Міністрів);

    ♦ Про внесення змін до плану заходів щодо збільшення переваг та мінімізації негативних наслідків створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом для економіки України (розпорядження уряду);

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    Миндоходов уверило бизнес в том, что все реформы будут внедряться после предварительного обсуждения

    Все реформы, которые проводятся в налоговой системе, будут обсуждаться с бизнесом. Об этом заявил Первый заместитель Министра доходов и сборов Игорь Белоус во время встречи с представителями ...

    Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

    Про видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку За підсумками розгляду заяви та документів, поданих заявником до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності зберігача цінних паперів, відповідно до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії( z0890-06 ), затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.2006 за № 345, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.07.2006 за № 890/12764 (із змінами), відповідно до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 12.03.2013 № 344 НАКАЗУЮ:

    В США арестован 11-летний ребенок, пришедший в школу с пистолетом

    В США 11-летнего мальчика арестовали после того, как он пришел в школу с пистолетом, сообщает Agence France-Presse. Днем ранее мальчик, имя которого не называется, принес пистолет в начальную ...

    Щодо внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, Міністерство охорони здоров'я України

    Всеукраїнській громадській організації "Аптечна професійна асоціація України" Управління лікарських засобів та медичної продукції МОЗ України до нашого листа від 24.12.2012 № 18.8404/11-05/22463 в межах компетенції повідомляє, що унаслідок прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 05.12.2012 № 1129( 1129-2012-п ) "Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів" (далі — постанова КМУ від 05.12.2012 № 1129), розробником якої є Державна служба України з контролю за наркотиками, на сьогоднішній день склалася така ситуація, що хворі не отримують належного лікування, а суб'єкти господарювання з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами раптово опинилися у складній ситуації, оскільки похідні триптамінів віднесено, серед іншого, до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

    Об адвокате - устами Клиентов

    Да, тут много нужной информации.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b