Віктор ЯНУКОВИЧ: «Ми маємо подбати про тих, хто годуватиме нас на пенсії»

    Віктор ЯНУКОВИЧ: «Ми маємо подбати про тих, хто годуватиме нас на пенсії»

    Під час поїздки на Одещину Президент відкрив нові школу та дитсадок

    Старе радянське гасло про все найкраще — дітям, цілком могло б стати заголовком до релізу про робочу поїздку Віктора Януковича до Одеської області. У селі Троїцьке Біляївського району глава держави відкрив загальноосвітню школу, спорудження якої, стартувавши ще 1989 року, практично відразу перетворилося на хронічний довгобуд. Президент пригадав, що коли у якості Прем’єра ще 2003 року відкривав у Троїцькому прикордонний пункт, то прохання відкрити школу було, либонь, головним з-поміж тих, що він чув від селян. Новий проект будівництва був розроблений вже наступного року, та здати нову школу на 700 місць вдалося лише зараз. Необхідні для цього без малого 60 млн грн були виділені із державного та обласного бюджетів.

    Віктор Янукович пригадав, що рішення про будівництво нової школи приймалося за його прем'єрства. Фото Андрія МОСІЄНКА

    Нова школа має два лінгафонні кабінети та оснащений трьома десятками ноутбуків кабінет інформатики. Президент зазначив, що до цього сучасного осередку освіти зможуть без проблем дістатися і діти з околиць — проблема бо шкільних автобусів у регіоні розв’язана на 100%.

    З дитсадками, на жаль, ситуація є значно складнішою — особливо в обласному центрі. Тим-то й особливої ваги набуло вчорашнє відкриття сучасного дитячого садка на 280 місць у Малиновському районі Одеси. Цей заклад було відкрито практично наново на місці дитячого садка Чорноморського морського пароплавства, котрий перестав діяти ще 2004 року.

    Як повідомив начальник управління капітального будівництва Одеської міськради Анатолій Рогулін, грунтовне переобладнання коштувало 8 млн грн. Ще на 2 млн було закуплено меблі та устаткування. Причому реконструкцію дитсадка здійснено коштом забудовника — компанії «Одесбуд», котра таким чином розрахувалася по своїх зобов’язаннях перед містом. Своїм коштом полагодило необхідні дитсадкові підстанції й одеське обленерго.

    «Будувати, реконструювати, переобладнувати» — Президент перелічує шляхи, якими слід нарощувати дошкільнянську потугу. «Потрібна нам гарна дошкільна освіта?» — запитує він у одеситів. Ті хором відповідають, що так. Всі погоджуються, що з дитсадка діти мають виходити максимально адаптованими до шкільного навчання. А відтак є потреба у сучасних, добре устаткованих закладах. Щойно відкритий дитсадок-ясла №195 є саме таким. Тож не дивно, що на 280 його місць надійшло вже 400 заявок.

    Новому одеському дитсадку глава держави подарував сертифікат, за яким заклад має отримати нові меблі та комп’ютерну техніку. Президент жартома зауважив, що зараз треба подбати про те покоління, «котре має нас прогодувати, коли ми будемо на пенсії». 195-й одеський дитсадок, за його словами, має всі шанси стати одним із взірцевих у місті.

    Урядовий Кур'єр

    Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Это будет Вам интересно

    На дороги виділять сім мільярдів

    Кабінет Міністрів затвердив переліки обєктів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг у 2013 році.Роботи проведуть приблизно на 600 обєктах дорожньої інфраструктури.

    На Волині зіткнулися два автобуси: є загиблі та травмовані (інформація оновлена)

    1 липня, близько 8-ї години ранку, на 90 км автодороги М - 19 Доманово Ковель Чернівці Тереблече сталося зіткнення двох пасажирських автобусів. Один з них слідував за маршрутом Луцьк - санаторій ...

    Из госбюджета выделено 3,8 млрд грн на выплаты вкладчикам бывшего Сбербанка СССР

    Министерство финансов Украины выделило Ощадбанку из государственного бюджета 3,8 млрд грн на выплаты вкладчикам бывшего Сбербанка СССР.

    «Східні ворота» стали європейськими

    Той час, коли на Міжнародному автомобільному пункті пропуску Гоптівка,розташованому в Харківській області, збиралися довжелезні черги, давно канув у Лету. Але по-справжньому європейськими найбільші ...

    Об адвокате - устами Клиентов

    Как много полезной информации. Большое Вам спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - умнички.

    Рекомендовано Адвокатом
    Телефон семейных адвокатов
    Статьи о семейном праве
    Стягнення заборгованості через суд

    Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

    Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

    Консультации Адвоката
    Новости Семейного права
    Утверждена программа празднования Нового года ...

    Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

    Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

    Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

    Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

    77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b