Про стягнення заборгованості за кредитним договором - Деснянський районний суд міста Києва - Таран Н. Г.

  1. РІШЕННЯ

Номер провадження 2/754/3532/14

Справа №754/5966/14-ц

РІШЕННЯ

Іменем України

(заочне)

22.09.2014 року Деснянський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Таран Н.Г.

при секретарі судового засідання: Величко Л.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Києві справу за позовом Публічного акціонерного товариства "АКЦЕНТ-БАНК" до ОСОБА_1, про стягнення заборгованості за кредитним договором,

ВСТАНОВИВ :

Публічне акціонерне товариство «Акцент-Банк» звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1, про стягнення заборгованості. Свої позовні вимоги позивач мотивує тим, що між ПАТ «Акцент-Банк» та відповідачем був укладений договір № б/н від 12.04.2008 року, згідно з яким Банк надав ОСОБА_1 грошові кошти в розмірі 3000,00 грн. у вигляді встановленого кредитного ліміту на платіжну картку зі сплатою відсотків за користування кредитом у розмірі 24.00% на рік на суму залишку заборгованості за кредитом, а відповідач зобов'язаний повернути кредит. Свої зобов'язання Банк належним чином виконав, оскільки відповідачем не були виконані зобов'язання, встановлені Кредитним договором, ПАТ «Акцент-Банк» просить стягнути з відповідача на свою користь заборгованість, яка станом на 24.03.2014 року становить 22429,34 грн., з яких: заборгованість за кредитом: 2761,44 грн., заборгованість по процентам за користування кредитом: 10983,65 грн., заборгованість по комісії за користування кредитом: 7140,00 грн.; 500.00 - штраф (фіксована частка), 1044,25 грн. - штраф (процентна складова).

Представник позивача позовні вимоги підтримав у повному обсязі, проти проведення заочного розгляду справи не заперечує.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про час та місце судового розгляду судом повідомлявся, за даних обставин суд приходить до висновку, що відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи, причин своєї неявки в судове засідання не повідомив, за таких обставин суд визнав причини неявки неповажними та вважає за можливе проводити заочний розгляд справи у відсутності відповідача на підставі наявних у справі матеріалів, представник позивача не заперечує проти такого порядку розгляду справи.

Вислухавши пояснення представника позивача, вивчивши матеріали позовної заяви та дослідивши наявні в матеріалах справи докази, судом встановлено наступне.

12.04.2008 року між ПАТ «Акцент-Банк» та ОСОБА_1 був укладений Кредитний договір № б/н. Відповідач підтвердив свою згоду підписом, на те, що заява разом з умовами та правилами надання банківських послуг складає між ним та Банком Договір (а.с.8-11).

Відповідно до кредитного договору ПАТ «Акцент-Банк» надав ОСОБА_1 грошові кошти в сумі 3000,00 грн..

Судом встановлено, що відповідач взяті на себе зобов'язання по виплаті кредитних коштів у строки визначені Кредитним договором не виконує.

Станом на 24.03.2014 року сума заборгованості складає 22429,34 грн., з яких: заборгованість за кредитом: 2761,44 грн., заборгованість по процентам за користування кредитом: 10983,65 грн., заборгованість по комісії за користування кредитом: 7140,00 грн.; 500.00 - штраф (фіксована частка), 1044,25 грн. - штраф (процентна складова), що підтверджується розрахунком заборгованості (а.с.3-7).

Аналізуючи встановлені по справі обставини в їх сукупності, суд вважає заявлені позовні вимоги обґрунтованими, та такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.11 ЦК України підставами виникнення цивільних прав та обов'язків є договори.

Статтею 629 ЦК України, передбачено, що договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Згідно з ст.1054 ЦК України, за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов'язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов'язується повернути кредит та сплатити проценти.

Так, відповідно до ст. 526 ЦК України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ч. 1 ст. 530 ЦК України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Відповідно до ст. 625 ЦК України Боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання грошового зобов'язання.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне стягнути з відповідача на користь позивача заборгованість за кредитом в розмірі 22429,34 грн.

Згідно з ч.1 ст. 88 ЦПК України, суд вважає необхідним стягнути з відповідача на користь позивача витрати по сплаті судового збору в розмірі 243,60 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 11, 526, 530, 625, 629, 1054 ЦК України, ст.ст. 60, 88, 169, 212-215, 224-226 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги Публічного акціонерного товариства "АКЦЕНТ-БАНК" до ОСОБА_1, про стягнення заборгованості за кредитним договором, задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства "АКЦЕНТ-БАНК" заборгованості за кредитним договором № бн від 12.04.2008 року в розмірі 22429,34 грн. (двадцять дві тисячі чотириста двадцять дев'ять гривень 34 коп.).

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства "АКЦЕНТ-БАНК" судові витрати в розмірі 243,60 грн..

Рішення може бути оскаржене позивачем до Апеляційного суду міста Києва через Деснянський районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня його проголошення.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, який його прийняв, за письмовою заявою відповідача. Заява про перегляд рішення може бути подана протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя : Н.Г.Таран

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Это будет Вам интересно

Про затвердження Методичних рекомендацій щодо проведення моніторингу кількості та аналізу якості розроблених профілів професійної компетентності посад державної служби у державних органах, органах влади Автономної Республіки Крим та їх апараті, Національне агентство України з питань державної служби

Про затвердження Методичних рекомендацій щодо проведення моніторингу кількості та аналізу якості розроблених профілів професійної компетентності посад державної служби у державних органах, органах влади Автономної Республіки Крим та їх апараті

Про затвердження на грудень 2012 року тарифів на електричну енергію, які працюють за ціновими заявками, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Про затвердження на грудень 2012 року тарифів на електричну енергію, продану в Оптовий ринок електричної енергії України виробниками, які працюють за ціновими заявками

Інструкція щодо заповнення форми первинної облікової документації № 159/o «Статистичний талон експертного обстеження № 1», Міністерство охорони здоров'я УкраїниЗАТВЕРДЖЕНО

ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 30.07.2012  № 577 Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги М. К. Хобзей

Працівники ДАІ Київщини затримали авто, яким зловмисники заволоділи шахрайським шляхом

29 травня, близько першої години ночі, до чергової частини УДАІ Київської області поступила інформація від колег з Черкащини про те, що на 202 км автодороги Київ-Одеса невідомі особи шахрайським ...

Об адвокате - устами Клиентов

Этот интернет портал - супер очень много чего тут интересного и необходимого. Желаю держаться высоко и всего самого... Не снижайте планку!

Рекомендовано Адвокатом
Телефон семейных адвокатов
Статьи о семейном праве
Стягнення заборгованості через суд

Стягнення заборгованості через суд Часто стягнення заборгованості з боржника буде можливим здійснити лише після того, як було розглянуто та задоволено судом ...

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим

Розірвання шлюбу із засудженим, або ув'язненим Сьогодні можна ініціювати «розділ» шлюбу з ув'язненим в суді, РАЦСі, якщо не мається спільних дітей.

Консультации Адвоката
Новости Семейного права
Утверждена программа празднования Нового года ...

Утверждена программа празднования Нового года в Киеве Мэр Киева Виталий Кличко утвердил программу празднования Нового года в столице. Об этом говорится в сообщении пресс-служба Киевской городской государственной администрации.

Очільники вищих органів судової влади звернулися ...

Очільники вищих органів судової влади звернулися до  Президента України та Голови Верховної Ради України У зв’язку із підготовкою внесення змін до бюджетного законодавства, в яких передбачається зарахування коштів від надходження судового збору до загального фонду державного бюджету, чим повністю ...

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского ..

Обладателем Кубка «Фемиды» стала команда Оболонского райсуда г.Киева 13 декабря с. г. в преддверии Дня работников суда на территории учебно-тренировочной базы ФК «Динамо» состоялись финальные матчи и торжественное закрытие V турнира по мини-футболу среди команд судебных учреждений за Кубок «Фемиды». Турнир проводится под патронатом Совета судей Украины и Государственной судебной администрации (ГСА) Украины.

77622d60ce9d54ae9fda0d258266067b